• dr. Schmelás Attila bőrgyógyász-kozmetológus
  • A ráncok nélküli mosolyért!
  • Ráncfeltöltés a pihent tekintetért, ajakfeltöltés a csábító ajkakért!
  • Fiatalodjon fraxel lézer kezeléssel!
  • Hegek nélkül fraxel lézer kezeléssel!
  • Benőtt köröm műtét a fájdalommentes mozgásért

Magyar oldal English
Menü
Kezelések

Hajszálerek, pókanyajegyek, rosacea hajszálereinek kezelése

Hajszálerek, pókanyajegyek, rosacea hajszálereinek kezelése

Klinikai tünetek
A bőrben felületesen kialakuló hajszálerek gyermekkorban is kialakulhatnak, de jellemzően 40 éves kor fölött jelennek meg. Leggyakrabban az orron, illetve a járomcsontokon láthatók. Kialakulásukat a kor, a családi hajlam, a napozás, a szoláriumozás, hosszú idejű helyi szteroid kezelés segíti elő. Néhány bőrbetegség részeként is kialakul, ezek között a legismertebb és a leggyakoribb a rosacea, amelynek egyik legfeltűnőbb tünete. Pókanyajegynek hívjuk azokat a főleg gyermekkorban megjelenő éranyajegyeket, amelyek egy központi vastagabb érből póklábszerűen ágaznak ki.

Kezelési lehetőségek
Az eltávolítás kizárólag esztétikai ok miatt történik, így a hajszálerek megtartása vagy eltávolítása az Ön döntésén múlik. A hajszálereket elektrokauterrel illetve lézerekkel lehet eltávolítani.


Magánrendelésünkön hajszálér és pókanyajegy eltávolítást széndioxid lézerrel végzünk
30 éves tapasztalatommal várom Önt


Hogyan hat a széndioxid lézer hajszálerek kezelése esetén?
A széndioxid lézer fénye a szövetekben található vízben nyelődik el, eközben hő fejlődik, amely elzárja a hajszálereket. Az elzárt hajszálereket a szervezet távolítja el néhány hét alatt.

Melyek a széndioxid lézerrel végzett hajszálérkezelés előnyei?
Sok éves tapasztalatunk alapján a széndioxid lézer használata számos igen fontos előnyt nyújt mind a páciens, mind az orvos számára.

  • Fénye 0,1 mm vastagságban nyelődik el, így hatása nagy pontossággal irányítható.
  • A kezelést követően nincs duzzanatot, így fájdalom ritkán fordul elő.
  • A kezelés rövid ideig tart, az Ön terhelése ezáltal is minimális.
  • A kezelés után kenőcsöt kell használnia, kötés nem szükséges.

Hogyan végezzük a hajszálérkezelést széndioxid lézerrel?
Néhány hajszálér esetén a kezelést érzéstelenítés nélkül végezzük, nagyobb számú hajszálér esetén hideg levegővel történő hűtést vagy érzéstelenítő kenőcsöt alkalmazunk. A kezelés közben Ön enyhe égő érzést fog tapasztalni. A kezelés ideje a hajszálerek számától és hosszától függően 5-15 perc.

Mit szükséges tennie a széndioxid lézerrel végzett hajszálérkezelés után?
A kezelést követően az addig piros színű hajszálerek kifehérednek. Emellett a kezelés a kezelt területben bőrpír és duzzanat alakulhat ki, emiatt Önnek gyulladáscsökkentőt illetve antibiotikumot tartalmazó kenőcsöt kell használnia néhány napig. A kezelt terület napfény, illetve szoláriumozás hatására a környezeténél jobban lebarnulhat, ezért bőrtípusának megfelelő, de minimum 30-as faktorszámú fényvédőt használjon 3 hónapig. A napozást és a szoláriumozást kerülje ezalatt.

Milyen kellemetlenségeket tapasztalhat a széndioxid lézerrel végzett hajszálérkezelés után?
A gyógyulás után kialakuló, néhány hét alatt elhalványodó pirosas folt a normál sebgyógyulás része. Az arcon lévő hajszálerek széndioxid lézerrel történő kezelése biztonságos eljárás, de a javasolt kezelés betartása alapvető a szövődmények elkerülése érdekében. Sötétebb bőrtípus, megelőző napozás vagy szoláriumozás esetén átmeneti barna pigmentáció alakulhat ki.

Milyen eredményt várhat a széndioxid lézerrel végzett hajszálérkezelés után?
A széndioxid lézerrel történő hajszálérkezelés hatásos eljárás, de a hajszálerek nem mindig szívódnak fel. Amennyiben ez a kezelést követő 6 hét alatt nem történik meg, úgy ismételt kezelés szükséges.

Mikor nem végzünk kezelést széndioxid lézerrel hajszálerek esetén?
Terhesség, szoptatás, irreális elvárások a páciens részéről, olyan páciensnél, aki nem tudja elkerüli a direkt napozást.

Mikor csak a gondos mérlegelés után kezelünk hajszálereket széndioxid lézerrel?
Pigmentációra való hajlam.

Vizsgálati díj: 28 000 Ft

Kezelési díj: árat a vizsgálat alapján tudunk mondani, mivel méretük és számuk nagyon változó