• dr. Schmelás Attila bőrgyógyász-kozmetológus
 • A ráncok nélküli mosolyért!
 • Ráncfeltöltés a pihent tekintetért, ajakfeltöltés a csábító ajkakért!
 • Fiatalodjon fraxel lézer kezeléssel!
 • Hegek nélkül fraxel lézer kezeléssel!
 • Benőtt köröm műtét a fájdalommentes mozgásért

Magyar oldal English
Menü
Kezelések

Körömgombásodás lézeres kezelése

Körömgombásodás lézeres kezelése

A gombák szeretik a nedves, meleg, sötét környezetet, így többek között uszodákban, konditermekben találhatók meg. Bárkinek a körmét megfertőzhetik, de a következők növelik a fertőződés kockázatát: cukorbetegség, érszűkület, legyengült immunrendszer, időskor, körömlemez sérülés, szoros, ill. rosszul szellőző lábbeli viselése, sportolás, műköröm viselése, korábbi körömgombásodás. Először csak egy kis sárgás, barnás, ill. ritkábban fehéres elszíneződés észlelhető a körömlemez felületén. Idővel a körömlemez megvastagszik, feltöredezik, deformálódik, elválhat a körömágytól, néha a köröm nem is növekszik. Lábujjakon a szabad körömszélen kezdődik és a felső körömredő felé halad, és idővel a teljes körömlemezt megbetegíti. Kezelés nélkül átterjedhet a többi körömre, megfertőzheti a vele kapcsolatba került személyeket is. Gyakorisága 2-14%, a lábkörmökön fordul elő az esetek 90%-a, a körömbetegségek fele gombásodás. A deformált, megvastagodott köröm fájdalmas lehet, nehézzé teszi a cipő viselését, kellemetlen szagot okozhat. A körömgombásodás kezelés nélkül nem múlik el. A gombásan fertőzött köröm számos betegség kialakulásában játszhat szerepet: benőtt köröm, ekcéma, orbánc, nyirok- és visszérgyulladás.

Bőrgyógyász szakorvosi feladat annak megítélése, hogy egy körömeltérés gombásodás miatt alakult-e ki! A körömgombásodás kezelésének megválasztása szintén bőrgyógyász szakorvosi feladat!

Magánrendelésünkön a körömgombásodás kezelését Q-kapcsolt Nd YAG és KTP lézerrel végezzük

Milyen előnyöket jelent az Ön számára a körömgombásodás Q-kapcsolt lézerekkel történő kezelése?

 • Gyors, fájdalmatlan.
 • Biztonságos, mellékhatás mentes.
 • Hatásosabb (80-90%), mint bármely más eljárás.
 • A gyógyszerszedés hosszú ideig (3-9 hónap) tart.
 • Nincs életkor vagy gyógyszerszedés miatti korlátozás.
 • A gyógyszerszedés gyógyszerkölcsönhatásokat okozhat.
 • A gyógyszerszedés mellékhatásokat (máj- ill. vese károsítás, hasi panaszok, fejfájás) okozhat
 • A körömgombásodás együttes, Q-kapcsolt Nd YAG és KTP lézeres kezelése csak két alkalommal szükséges.
 • A helyi kezelés nehézkes, 10-12 hónapig tart, alacsony hatásfokú, csak a köröm kis részét érintő esetekben hatásos.

A fentiek alapján az Ön számára is elsőként választandó módszert jelent a körömgombásodás együttes Q-kapcsolt Nd YAG és KTP lézeres kezelése.

Hogyan hatnak a Q-kapcsolt lézerek körömgombásodás kezelésekor?
A Q-kapcsolt lézerek rövid ideig tartó, nagy energiájú impulzusokat bocsájtanak ki. A KTP lézer fénye a köröm felszínében nyelődik el. Az Nd YAG lézer fénye mélyebbre hatol, a körömlemezen áthaladva eléri a körömágyban lévő kórokozókat is. A lézerek fénye kizárólag a gombák pigmentjében és sejtfalában nyelődik el. Anélkül pusztítja el a gombákat, hogy károsítaná a környező szöveteket. A lézeres kezelés elpusztítja az újrafertőződésért felelős gombaspórákat is és hosszabb távú eredményeket biztosít, mint az egyéb kezelések.

Mit szükséges tennie a körömgombásodás Q-kapcsolt lézerekkel történő kezelése előtt?
A kezelés előtt távolítsa el a körömlakkot, a megvastagodott körömlemezt reszelje 1-2 mm vastagságúra.

Hogyan végezzük a körömgombásodás Q-kapcsolt lézeres kezelését?
A kezelés nem igényel érzéstelenítést. A lézer fényével végigpásztázzuk az egész körömlemezt és a körömredőket. A kezelés a kezelt körmök számától függően 5-20 percig tart. Közben Ön nem érez fájdalmat, csak enyhe meleget vagy bizsergést. A kezelés ismétlése 1 hét múlva történik. Kontroll vizsgálatra 3-4 hónap múlva várjuk, amennyiben szükséges, akkor ismételt kezelést végzünk.

Mit szükséges tennie körömgombásodás Q-kapcsolt lézerekkel történő kezelése után?
A kezelést követően nincsen szüksége kiegészítő kezelésre, rögtön visszatérhet a szokásos napi tevékenységéhez. Ha igényli, közvetlenül a beavatkozás után ismételten lakkozhatja a körmeit.

Milyen kellemetlenségeket tapasztalhat körömgombásodás Q-kapcsolt lézerekkel történő kezelése után?
A tapasztalatok szerint a körömgombásodás együttes, Q-kapcsolt Nd YAG és KTP lézeres kezelése után nem lép fel semmilyen mellékhatás, ill. szövődmény.

Mi történik körömgombásodás Q-kapcsolt lézerekkel történő kezelése után?
Közvetlenül a kezelés után Ön nem fog változást tapasztalni a köröm kinézetében. A körmök lassan növekszenek, lábon 2-3 hónap után válik láthatóvá a felső körömredőnél az új, egészséges körömlemez, a köröm teljes lenövési ideje 9-12 hónap.

Mikor nem végzünk körömgombásodás kezelést Q-kapcsolt lézerekkel?
A kézkörmök gombás fertőzését sarjadzó gombák okozzák, esetükben a lézeres kezelés nem hatásos. Terhesség alatt és a páciens részéről fellépő irreális elvárások esetén szintén nem végzünk kezelést.

A kezelést követően részletes, írásbeli tanácsokat kap a körömgombásodás ismétlődésének megelőzése érdekében.

Vizsgálati díj: 28 000 Ft

Kezelési díj:
1 köröm / alkalom: 10 000 Ft
2 köröm / alkalom: 16 000 Ft
3-5 köröm / alkalom: 20 000 Ft
6-10 köröm / alkalom: 25 000 Ft