• Viszlát izzadságfoltok!
  • A ráncok nélküli mosolyért!
  • Ráncfeltöltés a pihent tekintetért, ajakfeltöltés a csábító ajkakért!
  • Nem kell tovább takargatnia gombás körmeit!

Magyar oldal English
Menü
Kezelések

Körömgombásodás (körömgomba) kezelése Q-kapcsolt lézerrel

Körömgombásodás (körömgomba) kezelése Q-kapcsolt lézerrel Klinikai tünetek
A gombák szeretik a nedves, meleg, sötét környezetet, így többek között konditermekben, uszodákban, öltözőkben találhatók meg. Bárkinek a körmét megfertőzhetik, de a következő tényezők növelik a körömgombásodás (körömgomba) kockázatát: időskor, cukorbetegség, érszűkület, legyengült immunrendszer, körömlemez sérülés, szoros illetve rosszul szellőző lábbeli viselése, sportolás, műköröm viselés.
A körömlemezen először sárgás vagy barnás elszíneződés észlelhető. Majd a körömlemez hónapok alatt megvastagszik, feltöredezik, morzsalékonnyá, deformálttá válik, leválhat a körömágytól, néha a köröm nem is növekszik. Lábon a szabad körömszélen kezdődik és a felső körömredő felé halad. Kézen a felső körömredő gyulladásával kezdődik, majd a felső körömredőnél ráterjed a körömlemezre és halad a szabad körömszél felé. Átterjed a többi körömre, megfertőzheti a vele kapcsolatba került személyeket is. A körömgombásodás gyakorisága idősebb korban nagyobb, ez akár 50%-t is lehet, a lábkörmökön fordul elő az esetek 90%-a. A körömbetegségek fele gombásodás, ezzel a leggyakoribb körömeltérés. A deformált, megvastagodott köröm fájdalmas lehet, nehézzé teszi a cipő viselését, kellemetlen szagot okozhat. Kézköröm gombásodás az esztétikai eltérésen túl, a kéz használatát is korlátozza. A körömgombásodás (körömgomba) kezelés nélkül nem múlik el.

Kezelési lehetőségek
A körömgombásodás (körömgomba) kezelése nemcsak esztétikai ok miatt szükséges, hanem azért is, mert számos betegség kialakulásában is szerepet játszhat: benőtt köröm, ekcéma, orbánc, visszérgyulladás. Ha csak a körömlemez szabad széle fertőzött, akkor körömlakk használata, ha a teljes körömlemez fertőzött akkor gyógyszerszedés alkalmazható. Az előbbi hosszú idejű kezelést jelent, alacsony hatásfokkal. A gyógyszerszedés hatásosabb, de májfunkciós eltéréseket okozhat. A körömgombásodás kezelésére alkalmas lézerek néhány éve jelentek meg.

Magánrendelésünkön körömgombásodás kezelést Q-kapcsolt lézerrel végzünk
Már nem szükséges takargatnia gombás körmeit!


Hogyan hat a Q-kapcsolt lézer kezelés körömgombásodás esetén?
A Q-kapcsolt lézer nagyon rövid ideig tartó, nagy energiájú impulzusokat bocsájt ki, amely elpusztítja a körmöket megfertőző gombákat. Hatása a szelektív fototermolízis elvén alapul, vagyis a lézer fénye kizárólag a gombák pigmentjében nyelődik el, és eközben a környezetet megkíméli. A kezelés eredményessége 60-80% közötti. Eredményes esetben a kezelés után a körömlemez épen és egészségesen fog növekedni.

Melyek a Q-kapcsolt lézerrel végzett körömgombásodás kezelés előnyei?
  • biztonságos
  • fájdalommentes
  • nincsenek mellékhatásai
  • nincs életkor miatti korlátozás
  • hatásosabb, mint más eljárások
  • az esetek jelentős részében egyetlen kezelés
A fentiek mérlegelésével körömgombásodás esetén az Ön számára is elsőként választandó módszert jelent a Q-kapcsolt lézerrel történő kezelés.

Mit kell tennie a Q-kapcsolt lézerrel végzett körömgombásodás kezelés előtt?
Amennyiben a köröm vastagabb 3 milliméternél úgy a kezelés sikere érdekében szükséges a körömlemez vékonyabbra történő lereszelése.

Hogyan végezzük a körömgombásodás kezelését a Q-kapcsolt lézerrel?
A lézer fényével végigpásztázunk a körömlemezeken és a körömredőkön, ez a kezelt körmök számától függően 5-20 percig tart. A beavatkozás bizsergést, enyhe melegségérzést vált ki, fájdalmat nem okoz.

Mit kell tennie a Q-kapcsolt lézerrel végzett körömgombásodás kezelés után?
Mivel gombák a környezetünkben mindenhol megtalálhatók előfordulhat a körmök ismételt fertőződése. Az ennek elkerülésére szolgáló tennivalókról írásos tanácsokkal látjuk el Önt.

Mikor és milyen eredményt várhat a körömgombásodás Q-kapcsolt lézeres kezelése után?
Közvetlenül a kezelés után Ön nem fog változást tapasztalni a köröm kinézetében, mivel a körmök lassan növekszenek. Hatásos kezelés esetén az új, egészséges körömlemez a kezelés után átlagosan 3 hónap után válik láthatóvá a felső körömredőnél. A köröm teljes lenövési ideje a lábon 9-12 hónap.

Mikor nem végzünk Q-kapcsolt lézer kezelést körömgombásodás esetén?
Terhesség, irreális elvárások a páciens részéről.