• dr. Schmelás Attila bőrgyógyász-kozmetológus
  • A ráncok nélküli mosolyért!
  • Ráncfeltöltés a pihent tekintetért, ajakfeltöltés a csábító ajkakért!
  • Fiatalodjon fraxel lézer kezeléssel!
  • Hegek nélkül fraxel lézer kezeléssel!
  • Benőtt köröm műtét a fájdalommentes mozgásért

Magyar oldal English
Menü
Kezelések

Szemöldöktetoválás lézeres eltávolítása

Szemöldöktetoválás lézeres eltávolítása

Hogyan alakul ki a tetoválás?
A sminktetoválás során a sötét színű festékszemcséket tetováló géppel a bőr felületes rétegébe juttatják be, így a festékszemcsék mélysége egyenletes. A tetoválást követő néhány hét alatt a festékszemcsék bejutnak az irha kötőszöveti sejtjeibe. Az irhába juttatott festékszemcsék idegen anyagok a bőrünkben, de a kötőszöveti sejtekben lévő pigment anyagokat a falósejtek nem tudják bekebelezni és eltávolítani, ezért a tetoválás tartósan megmarad. Tetoválás eltávolítási okok: megunta, már nem tetszik, elrontották a formát, elmúlhat az az érzés, ami miatt a tetoválást csináltatta.

 

 

 

Magánrendelésünkön sminktetoválás eltávolítást Q-kapcsolt Nd YAG lézerrel végzünk

Milyen előnyöket jelent az Önnek a sminktetoválás eltávolítása Q-kapcsolt Nd YAG lézerrel?
Az általunk alkalmazott kezelési módszerrel (vagyis egy alkalommal 4 passzázs) ideális esetben egy kezelés is elegendő lehet. A tetoválás a kezelést a követő 4-6 hét során fokozatosan halványodik. A halványodás csak részben múlik a kezelésen, ez jelentős részben a páciens bőrében lévő falósejtek aktivitásán múlik, amelyet semmilyen módon nem lehet befolyásolni. Ha szükséges, akkor a kezelést 6-8 hét után megismételjük.

Hogyan hat a Q-kapcsolt Nd YAG lézer sminktetoválás eltávolítása esetében?
A Q-kapcsolt lézer rövid ideig tartó, nagy energiájú impulzusokat bocsájt ki, fénye csak a tetoválás pigmentszemcséiben nyelődik el és szétrobbantja azokat. A szétesett festékszemcséket a falósejtek már el tudják távolítani az irhából. A lézer energiája olyan gyorsan melegíti fel a pigmentszemcséket, hogy azok a környező bőr felmelegedése nélkül robbannak fel, így elkerülhető a környezet károsítása, ill. a hegképződés. A tetoválás eltávolításának eredményét befolyásolja a bőrszín, a tetováló pigment mennyisége, a tetováláskor kialakult hegesedés. Nem tudunk garanciát vállalni a tetoválás teljes mértékű eltávolítására, mert a tetoválásban lévő festékanyagok változatosak, ismeretlen anyagúak, a tetoválók bármilyen eredetű pigment anyagokat használhatnak, azokat tetszőlegesen keverhetik, és erről információnk nincs.

Mit szükséges tennie sminktetoválás Q-kapcsolt Nd YAG lézerrel történő eltávolítása előtt?
A szoláriumozást és a napozást a kezelés előtt 2 héttel be kell fejeznie, mert fokozza a festéksejtek pigment termelését. A kezelést megelőző egy hétben ne használjon barnító krémet. A barna bőrű pácienst csak kisebb energiával (alacsonyabb hatásfokkal) tudjuk kezelni, mert ilyenkor a lézer a bőrt is felmelegíti, amely mellékhatásokhoz vezethet. Az egészséges, rugalmas bőr a lézerkezelést jobban viseli, ezért a kezelést megelőző napokban használjon testápolót.

Hogyan végezzük a sminktetoválás eltávolítását Q-kapcsolt Nd YAG lézerrel?
Sminktetoválás eltávolításakor nem szükséges érzéstelenítés. A kezelés nem jár fájdalommal, csupán szurkáló, csípő érzést vált ki. Tesztlövés után az Ön bőrtípusához állítjuk a kezelési paramétereket. Ezután a szokásos kezeléssel szemben (vagyis egy alkalommal 1 passzázs) az általunk alkalmazott kezelési módszerrel (vagyis egy alkalommal, 20 perces szünetekkel, 4 passzázs) elvégezzük a kezelést.

Mi történik sminktetoválás Q-kapcsolt Nd YAG lézerrel történő eltávolítása után?
Közvetlenül a kezelés után fehéres elszíneződés jelenik meg, majd néhány óra alatt elmúló bőrpír, duzzanat és égő érzés alakul ki. Ezt néhány napig tartó pörkképződés, hámlás követi. A kezelést követően rögtön visszatérhet mindennapi tevékenységéhez.

Mit szükséges tennie sminktetoválás Q-kapcsolt Nd YAG lézerrel történő eltávolítása után?
A felírt, gyulladáscsökkentőt és antibiotikum tartalmú kenőcsöt kell használnia néhány napig. A direkt napozást kerülje ill. ne szoláriumozzon 3 hónapig, ne szaunázzon 2 hétig! A lézerrel kezelt terület napfény hatására a környezeténél jobban lebarnulhat, ezért minimum 3 hónapig használjon legalább 30 faktoros fényvédőt.

Milyen kellemetlenségeket tapasztalhat sminktetoválás Q-kapcsolt Nd YAG lézerrel történő eltávolítása után?
Ritka és enyhe szövődmény a hólyagképződés és a pontszerű vérzés, amelyet 3-5 nap alatt lezajló pörkösödés, majd hámlás követ. A kezelés nem jár hegképződéssel, de a tetoválás alkalmával keletkezett hegek láthatóvá válnak a festék halványodása miatt. Elégtelen fényvédelem esetén a kezelt terület fokozottan pigmentálódhat. A szőrszálakban lévő melanin is elnyeli a Q-kapcsolt Nd YAG lézer fényét, emiatt a kezelést követően a szemöldök szőrzet átmenetileg kivilágosodik. Sötét bőrtípus esetén a kezelt terület néhány hétig világos maradhat.

Mikor nem végezzük sminktetoválás eltávolítást Q-kapcsolt Nd YAG lézerrel?
Terhesség, ill. szoptatás, keloidhajlam, irreális elvárások a páciens részéről, ha nem tudja elkerüli a direkt napozást. Ha a tetoválás allergiás reakciót váltott ki, mivel ilyenkor a kezelés során súlyos allergiás reakció alakulhat ki.


Vizsgálati díj: 28 000 Ft

Kezelési díj (1 kezelés során 4 passzázs!): 40 000 Ft