• dr. Schmelás Attila bőrgyógyász-kozmetológus
  • A ráncok nélküli mosolyért!
  • Ráncfeltöltés a pihent tekintetért, ajakfeltöltés a csábító ajkakért!
  • Fiatalodjon fraxel lézer kezeléssel!
  • Hegek nélkül fraxel lézer kezeléssel!
  • Benőtt köröm műtét a fájdalommentes mozgásért

Magyar oldal English
Menü
Kezelések

Új Magyarország Fejlesztési terv: A Laser-Derm Bt. technológiai fejlesztése

2010. június 1. és 2011. február 25. között bonyolítottuk le a „Laser-Derm Bt. technológiai fejlesztése” című projektünket, amely az „Új Magyarország Fejlesztési Terv” keretén belül a „Gazdaságfejlesztési Operatív Program” (GOP-2009/2-2.1.1/A) részeként került megvalósításra. A projekthez a forrást az Európai Unió biztosítja az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. A pályázaton elnyert támogatás segítségével az alábbi eszközök beszerzését, információs technológiai fejlesztést, valamint weblap fejlesztést valósítottunk meg.

• Multixel Economy DS-40 UB CO2 laser
• Millenium DS 2000 E füstelszívó
• Daikin MC707VM légtisztító
• NSR F-E kezelőágy
• Dermlite II Pro Hr dermatoszkóp
• Audiometer SA-50 / 9000
• Információs technológia fejlesztés – hardver
• Weblap készítés, domain név regisztráció

Projekt leírás
A Laser-Derm Bt. fő tevékenysége bőrgyógyászati magánrendelés és foglalkozás-egészségügyi ellátás. A pályázattal ezen tevékenységek folytatásához szükséges eszközfejlesztést kívántuk megvalósítani.

A vállalkozás fő betegforgalmát a bőrgyógyászati műtétekhez legszélesebb területen használható széndioxid lézer biztosítja. Problémát jelentett, hogy a régi széndioxid lézerünk 17 éves volt, elavult, egyre gyakrabban hibásodott meg. Ebből adódóan a projekt legfontosabb része egy korszerű széndioxid lézer vásárlása volt. A széndioxid lézer a szöveteket elégeti, az eközben keletkezett füstöt elszívóval ill. légtisztítóval kell eltávolítani a légtérből. Korábbi elszívónk lecserélésekor több mint 6 éves volt, ez az idő jóval túlhaladta a várható élettartamát. Így projektünk következő beszerzését a lézerhez tartozó füstelszívó cseréje ill. egy légtisztító vásárlása jelentette.

Korábbi műtőágyunk egy mechanikai működtetésű, kb. 40 éves eszköz volt. Kora és működési módja miatt cseréje egy korszerű, elektromos működtetésű műtőágyra abszolút szükséges volt.

Következő beszerzésünk egy dermatoszkóp. A műszer lehetőséget ad a bőr felső rétegének 10-szeres nagyítással történő vizsgálatára. Az eszköz használata az anyajegyek vizsgálatához és a melanoma szűréséhez ma már alapvető.

A vállalkozás foglalkozás-egészségügyi tevékenységéhez szükséges volt a régi, kb. 20 éves szűrőaudiométer cseréje.

A korábbi, lecserélésekor 6 éves számítógépünk rendkívül elavultnak tekinthető. A felzárkózás érdekében egy korszerűen konfigurált számítógépet szereztünk be.

Vállalkozásunk nem rendelkezett sem domain név regisztrációval, sem saját honlappal. Ennek megfelelően a projekt elemeként ezen hiányosságunkat is pótoltuk, hiszen ma egy vállalkozás számára az internet megjelenés elengedhetetlen.

Kedvezményezett neve és elérhetősége
Laser-Derm Bt.
Székhely: 7632 Pécs, Kertváros utca 58.
Rendelő: 7632, Pécs, Keszűi u. 43.
Telefon: 72/46-135
www.borgyogyaszpecs.hu

A projekt azonosító száma: GOP-2.1.1-09/A/2-2010-0265
Az elnyert támogatás összege: 2 386 212 Ft

A közreműködő szervezet neve és elérhetősége
MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
1139 Budapest, Váci út 83. Center Point 2. irodaház
Telefon: +36-40-200-617

MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség