• dr. Schmelás Attila bőrgyógyász-kozmetológus
 • A ráncok nélküli mosolyért!
 • Ráncfeltöltés a pihent tekintetért, ajakfeltöltés a csábító ajkakért!
 • Fiatalodjon fraxel lézer kezeléssel!
 • Hegek nélkül fraxel lézer kezeléssel!
 • Benőtt köröm műtét a fájdalommentes mozgásért

Tisztelt pácienseim!
A magánrendelésemet természetesen változatlanul folytatom.
Kizárólag magánrendelést folytatok, nem érint az állami egészségügyi rendszer átalakítása.
Magyar oldal English
Menü
Kezelések

Acne utáni hegek, műtéti, illetve hipertrófiás hegek kezelése, eltávolítása

Acne utáni hegek, műtéti, illetve hipertrófiás hegek kezelése, eltávolítása

Hegek kialakulása
Heg a testen bárhol kialakulhat sérülés, műtéti kimetszés, pattanás (acne vagy akne) után. Kialakulása kezdetén újraképződik a hám, az irha a sérüléskor elvesztett szöveteket ideiglenes kollagén rostokkal pótolja. A befejező fázisban az ideiglenes rostok végleges hegszövetté alakulnak. A heg képződését a seb mérete, mélysége, helye, iránya, a bőr vastagsága befolyásolja. Átlagosan 6 hónap alatt alakul ki, de megjelenése még további 12 hónapig módosulhat, közben közelít a bőr természetes megjelenéséhez: laposabbá, kisebbé, lágyabbá válik.
Az atrófiás (sorvadt) heg a bőr szintje alá besüppedő, mélyedésszerű heg. Főleg arcon, nagyobb, gyulladt acnes göbcsék gyógyulása után alakul ki. Elégtelen mennyiségű kollagén termelődés okozza.
A hipertrófiás (túlburjánzó) heg a bőr szintjéből kiemelkedik, vaskos, gyakran vöröses vagy pigmentált. Túlzott kollagén termelés miatt alakul ki. Kialakulhat égés helyén, műtét után, acne után, heg feszülése miatt a szegycsonton, a kulcscsonton, a háton.

Magánrendelésünkön a különböző hegek esetén frakcionális lézer kezelést végzünk
11 éves tapasztalatommal várom Önt


Hogyan hat a széndioxid frakcionális lézer kezelés hegek esetén?
A hegkezelő esztétikai lézerek között a leghatékonyabb újdonság a frakcionális eljárás, ekkor a lézer fénye nagyszámú, különálló oszlopban éri el a bőrt. A széndioxid frakcionális lézer a hám és az irha károsodott sejtjeinek egy részét, cm2–ként 64-144 oszlopban eltávolítja. A kívánt hatás eléréséhez a lézersugár intenzitását is lehet változtatni. Az eltávolított oszlopok közötti ép területekből a hám néhány nap alatt újraépül. A lézer hőhatása új rugalmas és kollagén rostok termelődését váltja ki, így az irha tömörebb, rugalmasabb lesz. A széndioxid frakcionális lézer kezelés acne utáni besüppedt hegek mélységének csökkentésére, túlburjánzó hegek kisebbítésére, műtéti hegek javítására alkalmas.

Melyek a széndioxid frakcionális lézer kezelés előnyei hegek esetén?

 • Csak néhány napos felépülési időt igényel. A korábbi módszerekhez képest a frakcionális eljárás sokkal kíméletesebb, biztonságosabb, de azonos hatékonyságú.
 • Nem kell számolnia a kezelt terület halványabbá vagy sötétebbé válásával. A kezeléseket ősztől tavaszig végezzük.
 • Ha a hegek nem túl mélyek, akkor 1 kezeléstől is jól látható javulásra számíthat.
 • A frakcionális lézer kezelés 4 hetes szünetekkel, 2-4 alkalommal történő elvégzésével kíméletesen és biztonságosan cserélődik ki a teljes hám és épül fel az új, rugalmas kötőszövet.
 • Biztonságossága miatt alkalmazható a teljes arcon vagy csak egyes területein is.
 • A bőr már 1 hét után simábbá válik: az újraképződött hám révén a bőr puhább, simább lesz. A teljes eredmény a kezelést követő 3-6 hónap során alakul ki. Ennyi idő alatt zajlik le az irhában az új kollagén rostok termelődése, amelyek alulról feltöltik és kisimítják a hegeket.

Mit kell tennie hegek széndioxid frakcionális lézer kezelése előtt?
Ha Önnek gyakran van herpesze, akkor ennek megelőzésére gyógyszerszedés szükséges. A kezelés előtt 2 hétig kerülje az erős napfényt és ne szoláriumozzon.

Hogyan végezzük hegek széndioxid frakcionális lézer kezelését?
Kenőccsel történő helyi érzéstelenítés után végezzük a kezelést. A kezelés csupán szurkáló, csípő érzést vált ki, fájdalmat nem okoz, utána 1-3 óráig égő érzés fordulhat elő. A beavatkozás teljes arc esetén 60 percet vesz igénybe.

Mit szükséges tennie hegek széndioxid frakcionális lézer kezelése után?
A frakcionális lézer kezelés sebképződéssel nem jár. A kezelést követően a bőr megduzzad és kipirosodik. A duzzanat 1 napon belül, míg a bőrpír néhány napon belül elmúlik, a 2. naptól néhány napig pontszerű hámlás történik. Ebben az időszakban Önnek speciális kenőcsöt kell használnia. A kezelt terület napfény, illetve szoláriumozás hatására a környezeténél jobban lebarnulhat, ezért bőrtípusának megfelelő, de minimum 30-as faktorszámú fényvédőt használjon 3 hónapig. A napozást és a szoláriumozást kerülje ezalatt.

Milyen szövődményeket tapasztalhat hegek széndioxid frakcionális lézer kezelése után?
Hegek széndioxid frakcionális lézer kezelése biztonságos eljárás, de a javasolt sebkezelés betartása alapvető a szövődmények elkerülése érdekében. Lehetséges ritka szövődmények: pontszerű vérzés és elhúzódó bőrpír.

Mikor nem végzünk széndioxid frakcionális lézer kezelést ráncok esetén?
Terhesség, szoptatás, fényérzékenység, irreális elvárások esetén, olyan páciensnél, aki nem tudja elkerüli a direkt napozást.

Vizsgálati díj: 20 000 Ft

Műtéti díj: teljes arc: 140 000 Ft