• dr. Schmelás Attila bőrgyógyász-kozmetológus
 • A ráncok nélküli mosolyért!
 • Ráncfeltöltés a pihent tekintetért, ajakfeltöltés a csábító ajkakért!
 • Fiatalodjon fraxel lézer kezeléssel!
 • Hegek nélkül fraxel lézer kezeléssel!
 • Benőtt köröm műtét a fájdalommentes mozgásért

Magyar oldal English
Menü
Kezelések

Acne utáni hegek, műtéti, illetve hipertrófiás hegek kezelése, eltávolítása

Acne utáni hegek, műtéti, illetve hipertrófiás hegek kezelése, eltávolítása

Hegek kialakulása
Heg a testen bárhol kialakulhat sérülés, műtéti kimetszés, pattanás (acne vagy akne) után. Kialakulása kezdetén újraképződik a hám, az irha a sérüléskor elvesztett szöveteket ideiglenes kollagén rostokkal pótolja. A befejező fázisban az ideiglenes rostok végleges hegszövetté alakulnak. A heg képződését a seb mérete, mélysége, helye, iránya, a bőr vastagsága befolyásolja. Átlagosan 6 hónap alatt alakul ki, de megjelenése még további 12 hónapig módosulhat, közben közelít a bőr természetes megjelenéséhez: laposabbá, kisebbé, lágyabbá válik.
Az atrófiás (sorvadt) heg a bőr szintje alá besüppedő, mélyedésszerű heg. Főleg arcon, nagyobb, gyulladt acnes göbcsék gyógyulása után alakul ki. Elégtelen mennyiségű kollagén termelődés okozza.
A hipertrófiás (túlburjánzó) heg a bőr szintjéből kiemelkedik, vaskos, gyakran vöröses vagy pigmentált. Túlzott kollagén termelés miatt alakul ki. Kialakulhat égés helyén, műtét után, acne után, heg feszülése miatt a szegycsonton, a kulcscsonton, a háton.

Magánrendelésünkön a különböző hegek esetén frakcionális lézer kezelést végzünk
14 éves tapasztalatommal várom Önt


Hogyan hat a széndioxid frakcionális lézer kezelés hegek esetén?
A hegkezelő esztétikai lézerek között a leghatékonyabb újdonság a frakcionális eljárás, ekkor a lézer fénye nagyszámú, különálló oszlopban éri el a bőrt. A széndioxid frakcionális lézer a hám és az irha károsodott sejtjeinek egy részét, cm2–ként 64-144 oszlopban eltávolítja. A kívánt hatás eléréséhez a lézersugár intenzitását is lehet változtatni. Az eltávolított oszlopok közötti ép területekből a hám néhány nap alatt újraépül. A lézer hőhatása új rugalmas és kollagén rostok termelődését váltja ki, így az irha tömörebb, rugalmasabb lesz. A széndioxid frakcionális lézer kezelés acne utáni besüppedt hegek mélységének csökkentésére, túlburjánzó hegek kisebbítésére, műtéti hegek javítására alkalmas.

Melyek a széndioxid frakcionális lézer kezelés előnyei hegek esetén?

 • Csak néhány napos felépülési időt igényel. A korábbi módszerekhez képest a frakcionális eljárás sokkal kíméletesebb, biztonságosabb, de azonos hatékonyságú.
 • Nem kell számolnia a kezelt terület halványabbá vagy sötétebbé válásával. A kezeléseket ősztől tavaszig végezzük.
 • Ha a hegek nem túl mélyek, akkor 1 kezeléstől is jól látható javulásra számíthat.
 • A frakcionális lézer kezelés 4 hetes szünetekkel, 2-4 alkalommal történő elvégzésével kíméletesen és biztonságosan cserélődik ki a teljes hám és épül fel az új, rugalmas kötőszövet.
 • Biztonságossága miatt alkalmazható a teljes arcon vagy csak egyes területein is.
 • A bőr már 1 hét után simábbá válik: az újraképződött hám révén a bőr puhább, simább lesz. A teljes eredmény a kezelést követő 3-6 hónap során alakul ki. Ennyi idő alatt zajlik le az irhában az új kollagén rostok termelődése, amelyek alulról feltöltik és kisimítják a hegeket.

Mit kell tennie hegek széndioxid frakcionális lézer kezelése előtt?
Ha Önnek gyakran van herpesze, akkor ennek megelőzésére gyógyszerszedés szükséges. A kezelés előtt 2 hétig kerülje az erős napfényt és ne szoláriumozzon.

Hogyan végezzük hegek széndioxid frakcionális lézer kezelését?
Kenőccsel történő helyi érzéstelenítés után végezzük a kezelést. A kezelés csupán szurkáló, csípő érzést vált ki, fájdalmat nem okoz, utána 1-3 óráig égő érzés fordulhat elő. A beavatkozás teljes arc esetén 60 percet vesz igénybe.

Mit szükséges tennie hegek széndioxid frakcionális lézer kezelése után?
A frakcionális lézer kezelés sebképződéssel nem jár. A kezelést követően a bőr megduzzad és kipirosodik. A duzzanat 1 napon belül, míg a bőrpír néhány napon belül elmúlik, a 2. naptól néhány napig pontszerű hámlás történik. Ebben az időszakban Önnek speciális kenőcsöt kell használnia. A kezelt terület napfény, illetve szoláriumozás hatására a környezeténél jobban lebarnulhat, ezért bőrtípusának megfelelő, de minimum 30-as faktorszámú fényvédőt használjon 3 hónapig. A napozást és a szoláriumozást kerülje ezalatt.

Milyen kellemetlenségeket tapasztalhat hegek széndioxid frakcionális lézer kezelése után?
Hegek széndioxid frakcionális lézer kezelése biztonságos eljárás, de a javasolt sebkezelés betartása alapvető a szövődmények elkerülése érdekében. Lehetséges ritka szövődmények: pontszerű vérzés és elhúzódó bőrpír.

Mikor nem végzünk széndioxid frakcionális lézer kezelést ráncok esetén?
Terhesség, szoptatás, fényérzékenység, irreális elvárások esetén, olyan páciensnél, aki nem tudja elkerüli a direkt napozást.

Vizsgálati díj: 28 000 Ft

Műtéti díj: teljes arc: 150 000 Ft