• dr. Schmelás Attila bőrgyógyász-kozmetológus
 • A ráncok nélküli mosolyért!
 • Ráncfeltöltés a pihent tekintetért, ajakfeltöltés a csábító ajkakért!
 • Fiatalodjon fraxel lézer kezeléssel!
 • Hegek nélkül fraxel lézer kezeléssel!
 • Benőtt köröm műtét a fájdalommentes mozgásért

Magyar oldal English
Menü
Kezelések

Frakcionált mikrotűs rádiófrekvenciás (RF) kezelés akne, aknés hegek és tág pórusok kezelésére

Frakcionált mikrotűs rádiófrekvenciás (RF) kezelés akne, aknés hegek és tág pórusok kezelésére

Hegek kialakulása
Akár az aktív pattanás (akne) időszakában, akár annak lezajlását követően gyakran alakulnak ki hegek. Az arcon jellemzően atrófiás (sorvadt), vagyis a bőr szintje alá besüppedő hegek jelennek meg. Főleg nagyobb, gyulladt acnes göbcsék gyógyulásával alakulnak ki, amikor a gyulladás a teljes faggyúmirigy elpusztulását eredményezi. Több típusa van, mivel nincs igazán jó magyar megnevezésük, így az angol megnevezéseket használom. Rolling heg: 4-5 mm-nél szélesebb alapú, a szélein lekerekített, hullámzó formájú heg, amely úgy alakul ki, hogy a hámot lefelé húzzák a hám-kötőszöveti határon lévő horganyozó kollagén rostok. Ice pick heg: szűk (kisebb, mint 2 mm) külső nyílású, éles és meredek szélű, mélyen az irhába hatoló, V alakú heg. Boxcar heg: széles alapú, kerek vagy ovális alakú, éles határú, változó mélységű, függőleges oldalfalu heg. A hegek sajnos a kor előrehaladtával feltűnőbbekké szoktak válni.

A kezelés során az a cél, hogy az irha károsodott kollagén és rugalmas rostjait lecseréljük friss, normális szerkezetű rostokra. A kollagén és a rugalmas rostok csak akkor termelődnek újra, ha valamilyen terápiás eljárással a fibroblastokat intenzívebb működésre serkentjük. Az új frakcionált mikrotűs rádiófrekvenciás (RF) kezelés hatékony és látványos eredményt kínáló módszer az aknés hegek elsimítására, a pórusok összehúzására, sőt az aktív akne is kezelhető vele. Egyesíti a frakcionált lézer, a hagyományos rádiófrekvencia, a dermaroller és a LED terápia hatásait és előnyeit. A bőr saját öngyógyító folyamatainak serkentésével fejti ki hatását. Nincs felső életkori határ a kezelés elvégzésében. Amennyiben a kezelés abban a korban történik, amikor már a bőr öregedésének a jelei is láthatóak, akkor arcfiatalítást is eredményez. A bőr textúrája megújul, a ráncok mélysége csökken, a bőr látványosan üdébbé válik, volumen növelő hatása következtében feszesebb lesz, az arc alsó harmada megemelkedik.

Hogyan hat a frakcionált mikrotűs RF kezelés?
A kezelés három módszer hatásmechanizmusát ötvözi: az RF hőenergiáját, a tűszúrások mikrosérüléseit, a LED terápiáét. Kétféle mikrotű tartozik a készülékhez, mindkét típus 36 tűt tartalmaz az 1 cm2-es kezelőfejben. A tűket elektromotor juttatja a bőrbe és eközben személyre szabható a tűszúrás mélysége, az RF frekvenciája, az RF időtartama, az RF intenzitása, a LED fény színe. Aktív akne, aknes hegek illetve tág pórusok esetében a szigeteletlen tűt használjuk, amelynek teljes hosszában hat a rádiófrekvencia hőhatása, amely oszlopszerű, frakcionált koagulációt hoz létre a hámban és az irhában. A koagulációs zónák között épen maradt területekből egyrészt gyors regeneráció történik, másrészt innen szabadulnak fel azok az anyagok, amelyek a szövettani vizsgálatok szerint a fibroblasztok kollagén és rugalmas rost képzését elindítják. Az RF hőhatása az irhát rövid ideig 50-60 °C-ra melegíti fel, emiatt a kollagén rostok összehúzódnak és megfeszülnek. Ez a kezelés után azonnal látható, rugalmasabb, tömörebb bőrt eredményez, emiatt a bőr a kezelést követően pár napig kifejezetten feszes lesz. A mikrotűk szúró hatása a hámban és az irhában apró sérüléseket okoz, amely a fibroblasztok számára újabb ingert jelent a kollagén és a rugalmas rost termelésük fokozására. A kék LED fény a javítja az aknés bőr állapotát.

A frakcionált mikrotűs RF kezelés hatásai

 • Növeli a bőr volumenét
 • Feszesebbé teszi a bőrt
 • Csökkenti a ráncok mélységét
 • Egyenletesebb bőrfelszínt biztosít
 • Csökkenti az aknés hegek mélységét
 • Csökkenti a faggyútermelést
 • Összehúzza a pórusokat

Melyek a frakcionált mikrotűs RF kezelés előnyei?

 • Nem jár fájdalommal
 • Biztonságosan alkalmazható a teljes arcon
 • Másnap visszatérhet a mindennapi tevékenységéhez
 • Enyhe esetben 1 kezeléstől is jól látható javulásra számíthat
 • Mivel a RF hőenergiája nem nyelődik el a bőr pigment tartalmában, így a kezelést biztonságosan lehet alkalmazni sötétebb bőrön vagy nyáron is

Mit kell tennie a frakcionált mikrotűs RF kezelés előtt?
Ha Önnek gyakran van herpesze, akkor ennek megelőzésére gyógyszerszedés szükséges. A kezelés előtt 2 hétig kerülje az erős napfényt és ne szoláriumozzon.

Hogyan végezzük a frakcionált mikrotűs RF kezelést?
A kezelés első lépése egy enyhe hámlasztás, amellyel eltávolítjuk a bőr legfelső, elhalt hámrétegét. Ez elősegíti az érzéstelenítő krém hatását, így minimális fájdalmat sem érez a kezelés alatt. A kezelés teljes arcon történik, időtartama 45 perc.

Mit szükséges tennie frakcionált mikrotűs RF kezelés után?
A frakcionált mikrotűs RF kezelés sebképződéssel nem jár. A kezelés után a bőr kicsit feszül, kipirosodik, de a pirosság pár óra alatt elmúlik. A kezelt terület tisztítására micellás vizet használjon. Az első 1-2 napban naponta többször szükséges a bőrt hidratálni. A kezelés után 48 óráig szaunázni, szoláriumozni, gőzfürdőzni, úszni, izzadással járó tevékenységet végezni nem szabad. Legalább 2 hétig kerülni kell a savas kezeléseket, emellett 50 faktoros fényvédelem ajánlott a megújuló bőr irritációjának elkerülésére.

Hány frakcionált mikrotűs RF kezelés ajánlott?
A bőr már 1 hét után látványosan fiatalabbá válik, az újraképződött hám révén a bőr puhább, simább lesz. Az aknés hegek mélysége csökken, a pórusok nagysága és a faggyútermelés csökken. A finom ráncok és egyenetlenségek eltűnnek, a bőr színe egységessé válik. A teljes eredmény a kezelést követő 3-6 hónap során alakul ki. Ennyi idő alatt zajlik le az irhában az új kollagén és rugalmas rostok termelődése. A legtöbb esetben több, 4 hetente ismételt kezelés szükséges ahhoz, hogy kicserélődjön a teljes hám és az irha, valamint olyan mennyiségű kollagén és rugalmas rostot termeljen a bőr, ami tartósan képes biztosítani a bőr kívánt feszességét és rugalmasságát. A kezelés ismétlése az Ön egyéni igényeinek megfelelően történik.

Mikor nem végzünk frakcionált mikrotűs RF kezelést?
Terhesség, szoptatás, irreális elvárások esetén, olyan páciensnél, aki nem tudja elkerüli a direkt napozást.

Vizsgálati díj: 28 000 Ft

Műtéti díj: teljes arc: 150 000 Ft