• dr. Schmelás Attila bőrgyógyász-kozmetológus
 • A ráncok nélküli mosolyért!
 • Ráncfeltöltés a pihent tekintetért, ajakfeltöltés a csábító ajkakért!
 • Fiatalodjon fraxel lézer kezeléssel!
 • Hegek nélkül fraxel lézer kezeléssel!
 • Benőtt köröm műtét a fájdalommentes mozgásért

Magyar oldal English
Menü
Kezelések

Frakcionált mikrotűs rádiófrekvenciás (RF) kezelés bőrfiatalításra

Frakcionált mikrotűs rádiófrekvenciás (RF) kezelés bőrfiatalításra

A bőr öregedése
A bőr természetes öregedési folyamaton megy keresztül, amelyet az öröklött tulajdonságok határoznak meg. Ezt a napfény, a szoláriumozás, a dohányzás felgyorsítja. A kor előrehaladtával az elhalt hámsejtek lassabban válnak le a bőrfelszínről, ezért a fiatal arc természetes ragyogását időskorra felváltja a fakó, szürkés, egyenetlen, helyenként érdes és durva tapintatú bőr. A korral az irhában található fibroblasztok száma és aktivitása is csökken, amely az általuk termelt kollagén, és rugalmas rostok ill. az alapállomány mennyiségének csökkenésében nyilvánul meg, így az irha vastagsága 30 éves kor után évente 1%-al csökken. Az irhában található kollagén, és rugalmas rostok a bőr rugalmasságát és szilárdságát biztosítják. A finom ráncok megjelenése az arc különböző részein már 25 éves kortól tapasztalható. A ráncok idővel mélyebbé válnak, amely együtt jár a feszesség és a rugalmasság csökkenésével, a bőr megereszkedése leginkább áll mellett látható. A nyak bőrének petyhüdtté válásával vízszintes ráncok jelennek meg.

A kollagén és a rugalmas rostok csak akkor termelődnek újra, ha valamilyen terápiás eljárással a fibroblastokat intenzívebb működésre serkentjük. Ennek az egyik új és eredményes módszere a frakcionált mikrotűs rádiófrekvenciás (RF) kezelés amely műtét nélküli, hatékony és biztonságos bőrfiatalító módszer. Egyesíti a frakcionált lézer, a hagyományos RF, a dermaroller és a LED terápia hatásait és előnyeit. A bőr saját öngyógyító folyamatainak serkentésével fejti ki hatását. Alkalmas a bőr textúrájának megújítására, a ráncok mélységének csökkentésére. Hatására a bőre látványosan üdébbé válik, volumen növelő hatása következtében feszesebb lesz, az arc alsó harmadát megemeli. Az arc, a nyak, a dekoltázs, a kézhát kezelésére használható. Alkalmazhatósága nem kötött életkorhoz, arcfiatalításra megelőző kezelésként már 30 éves kortól lehet használni.

Hogyan hat a frakcionált mikrotűs RF kezelés?
A kezelés három módszer hatásmechanizmusát ötvözi: az RF hőenergiáját, a tűszúrások mikrosérüléseit, a LED terápiáét. Kétféle mikrotű tartozik a készülékhez, mindkét típus 36 tűt tartalmaz az 1 cm2-es kezelőfejben. A tűket elektromotor juttatja a bőrbe és eközben személyre szabható a tűszúrás mélysége, az RF frekvenciája, az RF időtartama, az RF intenzitása, a LED fény színe. A tű típusát az öregedési jelek súlyosságának megfelelően választjuk meg. Az aranybevonatú szigetelt tű az RF hőenergiáját csak a szigeteletlen végén, vagyis az irhában adja le, ezáltal bőrfelszín sérülése minimális. Enyhébb fokú öregedési tünetek esetében használjuk. A szigeteletlen tű használatakor annak teljes hosszában hat a rádiófrekvencia hőhatása. Kifejezett öregedési jelek esetében használjuk, amikor nagyobb bőrsérülést szeretnénk elérni. A szigeteletlen tű rádiófrekvenciás hőenergiája oszlopszerű, frakcionált koagulációt hoz létre a hámban és az irhában is, míg a szigetelt tű csak az irhában. A koagulációs zónák között épen maradt területekből egyrészt gyors regeneráció történik, másrészt innen szabadulnak fel azok az anyagok, amelyek a szövettani vizsgálatok szerint a fibroblasztok kollagén és rugalmas rost képzését elindítják. Az RF hőhatása az irhát rövid ideig 50-60 °C-ra melegíti fel, emiatt a kollagén rostok összehúzódnak és megfeszülnek. Ez a kezelés után azonnal látható, rugalmasabb, tömörebb bőrt eredményez, emiatt a bőr a kezelést követően pár napig kifejezetten feszes lesz. A mikrotűk szúró hatása a hámban és az irhában apró sérüléseket okoz, amely a fibroblasztok számára újabb ingert jelent a kollagén és a rugalmas rost termelésük fokozására. A vörös LED fény aktiválja a hámsejteket, az irhában növeli a kollagén termelést.

A frakcionált mikrotűs RF kezelés hatásai

 • Növeli a bőr volumenét
 • Feszesebbé teszi a bőrt
 • Csökkenti a ráncok mélységét
 • Egyenletesebb bőrfelszínt biztosít
 • Csökkenti a faggyútermelést
 • Összehúzza a pórusokat

Kiknek ajánljuk a frakcionált mikrotűs RF kezelést?

 • Akiknek csökkent a bőr feszessége az arcon, a nyakon, a dekoltázs területén, a kézháton
 • Akik szeretnék a mélyebb ráncaikat finomítani és a felületes ráncaikat eltüntetni
 • Akiknek az arcbőre megereszkedett az áll, az orca és az áll környékén
 • Akiknek zsíros a bőrük, pattanásaik vagy nagyobb pórusaik vannak

Melyek a frakcionált mikrotűs RF kezelés előnyei?

 • Nem jár fájdalommal
 • Másnap visszatérhet a mindennapi tevékenységéhez
 • Enyhe esetben 1 kezeléstől is jól látható javulásra számíthat
 • Biztonságosan alkalmazható az arcon, a nyakon, a dekoltázsban, a kézháton
 • Kombinálható más esztétikai kezelésekkel: ráncfeltöltés, botox-kezelés, skin booster kezelés, finomszálas kontúr kezelés
 • Mivel a RF hőenergiája nem nyelődik el a bőr pigment tartalmában, így a kezelést biztonságosan lehet alkalmazni sötétebb bőrön vagy nyáron is

Mit kell tennie a frakcionált mikrotűs RF kezelés előtt?
Ha Önnek gyakran van herpesze, akkor ennek megelőzésére gyógyszerszedés szükséges. A kezelés előtt 2 hétig kerülje az erős napfényt és ne szoláriumozzon.

Hogyan végezzük a frakcionált mikrotűs RF kezelést?
A kezelés első lépése egy gyors hámlasztás, amellyel eltávolítjuk a bőr legfelső, elhalt hámrétegét. Ez elősegíti az érzéstelenítő krém hatását, így minimális fájdalmat sem érez a kezelés alatt. A kezelés időtartama természetesen függ a kezelt terület nagyságától, például az arc esetén 45 perc.

Mit szükséges tennie frakcionált mikrotűs RF kezelés után?
A frakcionált mikrotűs RF kezelés sebképződéssel nem jár. A kezelés után a bőr kicsit feszül, kipirosodik, de a pirosság pár óra alatt elmúlik. A kezelt terület tisztítására micellás vizet használjon. Az első 1-2 napban többször szükséges a bőrt hidratálni. A kezelés után 48 óráig szaunázni, szoláriumozni, gőzfürdőzni, úszni, izzadással járó tevékenységet végezni nem szabad. Legalább 2 hétig kerülni kell a savas kezeléseket, emellett 50 faktoros fényvédelem ajánlott a megújuló bőr irritációjának elkerülésére.

Hány frakcionált mikrotűs RF kezelés ajánlott?
A bőr már 1 hét után látványosan fiatalabbá válik: az újraképződött hám révén a bőr puhább, simább lesz. A finom ráncok és egyenetlenségek eltűnnek, a bőr színe egységessé válik, a faggyútermelés csökken. A teljes eredmény a kezelést követő 3-6 hónap során alakul ki. Ennyi idő alatt zajlik le az irhában az új kollagén és rugalmas rostok termelődése. A legtöbb esetben több, 4 hetente ismételt kezelés szükséges ahhoz, hogy kicserélődjön a teljes hám és az irha, valamint olyan mennyiségű kollagén és rugalmas rostot termeljen a bőr, ami tartósan képes biztosítani a bőr kívánt feszességét és rugalmasságát. A hatástartam egyénenként változóan 1-1,5 év, amelyet befolyásol az életkor, a napozási és szoláriumozási szokások, a dohányzás. A kezelés ismétlése az Ön egyéni igényeinek megfelelően történik.

Mikor nem végzünk frakcionált mikrotűs RF kezelést?
Terhesség, szoptatás, irreális elvárások esetén, olyan páciensnél, aki nem tudja elkerüli a direkt napozást.

Vizsgálati díj: 28 000 Ft

Műtéti díj: Arc: 150 000 Ft, Nyak: 90 000 Ft, Dekoltázs: 90 000 Ft, Arc és nyak: 195 000 Ft,  Arc és dekoltázs: 195 000 Ft, Arc, nyak és dekoltázs: 260 000 Ft, Nyak és dekoltázs: 155 000 Ft, Kézhát: 100 000 Ft