• dr. Schmelás Attila bőrgyógyász-kozmetológus
 • A ráncok nélküli mosolyért!
 • Ráncfeltöltés a pihent tekintetért, ajakfeltöltés a csábító ajkakért!
 • Fiatalodjon fraxel lézer kezeléssel!
 • Hegek nélkül fraxel lézer kezeléssel!
 • Benőtt köröm műtét a fájdalommentes mozgásért

Magyar oldal English
Menü
Kezelések

Benőtt köröm műtét

Benőtt köröm műtét

Klinikai tünetek
A benőtt köröm leggyakrabban a láb nagyujján alakul ki. Kialakulását több, sokszor együttesen is előforduló tényező váltja ki: a körömsarkok túl mély kivágása, szűk vagy rosszul szellőző cipő viselése, a higiéné elhanyagolása, a körömlemez sérülése, körömlemez deformitás (pl. harapófogó köröm), cukorbetegség, körömgombásodás, örökletesség. Ezen okok hatására a körömlemez nyomja az oldalsó körömlemezt, amelyet baktériumok fertőznek meg. Így az oldalsó körömredőben vörös, duzzadt, gennyező, vérző, fájdalmas gyulladás alakul ki. Vérzékeny sarjszövet (vadhús) képződhet, amely a fájdalmat további fokozza, illetve bűzössé teszi az ujjat. A beteg kivágja a köröm sarkát, amellyel átmeneti javulást ér el, de rövid idő múlva a tünetek újból kezdődnek és egyre súlyosabb állapot alakul ki.

Kezelési lehetőségek
Kezdődő folyamat esetén a pihenés és a párakötés gyógyulást eredményezhet. Hosszabb fennállás, vadhús kialakulása vagy a benőtt köröm ismételt kialakulása esetén a pihenés és párakötés csak a panaszok csökkenését éri el. Ekkor a problémája csak műtéttel oldható meg. A benőtt köröm műtéte a gyulladást, illetve a fájdalmat okozó körömlemez végleges eltávolítását és a gyulladás megszüntetését jelenti. Eltávolítására szikés kimetszés és széndioxid lézerrel történő eltávolítás alkalmas.

Magánrendelésünkön benőtt köröm műtétet széndioxid lézerrel végzünk
30 éves tapasztalatommal várom Önt


Hogyan hat a széndioxid lézer benőtt köröm műtéte esetén?
A széndioxid lézer fénye a szövetekben található vízben nyelődik el. Eközben hő fejlődik, a sejtek felforrnak, szétrobbannak. Benőtt köröm esetén energiájától és fókuszáltságától függően, mint „fénykést” finom vágásra, illetve a kóros szövetek elpárologtatására használjuk.

Melyek a széndioxid lézerrel végzett benőtt köröm műtét előnyei?
Sok éves tapasztalatunk alapján a széndioxid lézer használata számos igen fontos előnyt nyújt mind a páciens, mind az orvos számára.

 • Fénye 0,1 mm vastagságban nyelődik el, így hatása nagy pontossággal irányítható. A bőrből csak annyit távolít el, amennyi feltétlenül szükséges.
 • Varrat alkalmazása szükségtelen.
 • A műtét rövid ideig tart, az Ön terhelése ezáltal is minimális.
 • A lézer fénye a kisereket és a nyirokereket elzárja, ezért műtét közben nincs vérzés vagy csak minimális mértékű.
 • Ön emiatt nem tapasztal műtétet követő sebduzzanatot, így fájdalom ritkán fordul elő.
 • A lézerfény hőhatása a bőrön lévő kórokozókat elpusztítja, így a műtéti sebfelszín steril lesz.
 • Az előbbieknek köszönhetően az eltávolítás után visszamaradó seb gyorsan gyógyul.
 • Az egyszerű kötéscserét Ön is el tudja végezni, amelyről írásos tájékoztatót kap.

Hogyan végezzük széndioxid lézerrel a benőtt köröm műtétet?
Helyi érzéstelenítés után, a benőtt körömlemez egy részét, teljes hosszban kivágjuk, majd lézerrel elroncsoljuk a körömlemezt termelő sejteket, a gyulladt szöveteket és a vadhúst. Emiatt itt a körömlemez nem fog növekedni, a keskenyebb körömlemez nem nyomja a körömágyat. A műtét ideje egy oldalon végzett műtét esetében körülbelül 20 perc.

Mit szükséges tennie a széndioxid lézerrel végzett benőtt köröm műtét után?
A műtéti területben savósan nedvező sebfelület marad vissza. A műtét után 2 napig a lábát kímélnie kell, majd fokozatosan terhelheti a lábát. A gyógyulási idő a műtét előtt gyulladás mértékétől függően 10-14 nap.

Milyen kellemetlenségeket tapasztalhat a széndioxid lézerrel végzett benőtt köröm műtét után?
A benőtt köröm széndioxid lézerrel történő műtéte biztonságos eljárás, de a műtét utánra javasolt teendők be nem tartása, illetve a műtét előtti erős gyulladás növeli a szövődmények előfordulásának kockázatát. Lehetséges ritka szövődmények: vérzés, fájdalom, gyulladás. Késői szövődmény lehet a benőtt köröm kiújulása, ennek aránya néhány százalék. Megelőzésére fontos a megfelelő körömvágás, jól szellőző lábbeli viselése, iskolában, illetve munkahelyen váltócipő viselése.

Mikor nem végzünk benőtt köröm műtétet széndioxid lézerrel?
Irreális elvárások a páciens részéről, kezeletlen cukorbetegség, érszűkület, időskor.

Mikor csak gondos mérlegelés után végzünk benőtt köröm műtétet széndioxid lézerrel?

Terhesség, cukorbetegség, időskor.

Vizsgálati díj: 28 000 Ft

Műtéti díj: első oldal: 50 000 Ft, második oldal: 30 000 Ft