Menü
Bőrünkről
A bőr öregedése
Betegségek

A bőr öregedése
A bőr öregedésének okai és tünetei
A bőr öregedésének kezelése
A honlap az Új Magyarország Fejlesztési Terv segítségével valósult meg.
Laser-Derm Kft.
7632 Pécs, Kertváros u. 58. 3a.
Pécsi Törvényszék Cégbírósága
Cg. 02-09-079656
© Minden jog fenntartva
Jogi közlemény
Utolsó frissítés: 2024. január 02.
Látogatók száma: 1525413


Bőrfiatalítás, bevezető gondolatok
2018. március 21.

Bőrfiatalítás, bevezető gondolatok A szociális kapcsolatok minőségében egyre növekvő szerepet játszik a bőr állapota. A bőr szépsége a jóllét és az egészség érzését és észlelését jelenti az emberekben. Egyre többen, a lehető legtovább igyekeznek megőrizni fiatalos megjelenésüket. A bőr mindenki által látható, ezért a bőr öregedésének megítélése nagyobb súllyal esik latba a szervezet egyéb részeinek öregedésnél. Ahhoz hogy egészségesnek és jóllétben lévőnek érezzük magunkat ahhoz a bőr egészségét és szépségét tekintjük az egyik legfőbb tényezőnek. A bőrgyógyászok egyre gyakrabban találkoznak ezen változások megelőzésének és kezelésének igényével.

A bőr öregedése - amely a bőr minden rétegében anatómiai és élettani változásokhoz vezet - egy komplex biológiai folyamat, amelyet az öröklött belső és az egyénileg változó külső tényezők befolyásolnak. A természetes öregedést genetikai tényezők határozzák meg és ezáltal kevésbé befolyásolhatók. A külső tényezőket - napfény, szoláriumozás, szennyezett városi levegő, dohányzás, stressz, csökkent alvásmennyiség, helytelen étrend, túlzott mértékű alkoholfogyasztás, mimikai izomzat hatás, elhanyagolt bőrápolás – meg lehet előzni, káros hatásukat lehet csökkenteni.

Minden bőrfiatalító eljárás mozgatórugója hogy egészséges, sima, foltmentes, rugalmas bőrt érjünk el. Az eljárások egyik célja a hámsejtek megújítása. A bőrfiatalító eljárások másik célja az irhában található kollagén rostok, a rugalmas rostok, és a hialuronsav mennyiségének növelése és minőségének javítása.

Alapvető a páciensek kívánságának megértése és figyelembe vétele, de fel kell hívni a figyelmüket arra, ha az általuk gondolt eljárás nem alkalmas a problémájuk megoldására vagy nem tudja megadni az általuk kívánt eredményt. Másrészről fel kell hívni a figyelmüket arra az eljárásra, amely a problémájukra a legkielégítőbb eredményt adhatja.

Az életkort, a korábbi kezeléseket, a bőrtípust, a hám megújulási sebességének csökkenését, az életmódot (napozás, szoláriumozás, dohányzás), az általános egészségi állapotot, a gyógyszerszedést kell figyelembe venni a kezelés(ek) megválasztásakor. A kívánt bőrfiatalító hatás fenntartásához szükséges, hogy az eljárások lépésről lépésre történőek vagy ismétlődőek legyenek, emellett szükséges hogy a páciens kerülje az ártalmas külső tényezőket. Sajnos nincs olyan eljárás, amely örökké tartó hatással rendelkezik, a természetes öregedés és a külső tényezők is folyamatosan „dolgoznak”.

Az esztétikai kezeléseket ki kell egészíteni a bőrbetegségek - elsősorban a bőrdaganatok - megelőzésével és kezelésével.

Néhány alapkérdés rövid megválaszolásával adok eligazodást a lehetőségek között.

Megakadályozható a bőr öregedésének bekövetkezése? NEM!
Az arcbőr öregedésének egyedileg változó genetikai hátterének hatásai elkerülhetetlenek, ezeket csak késleltetni tudjuk.

Kézben tartható és lassítható az öregedés lefolyása? IGEN! ez a megelőzés
A megelőzéssel a külső, ártalmas tényezőket tudjuk kerülni illetve hatásaikat csökkenteni.
Napozás csak fényvédő alkalmazásával
Szoláriumozás kerülése
• Dohányzás kerülése
• Környezetszennyezés kerülése
• Táplálkozás, étrend kiegészítés, megfelelő folyadékbevitel, alkoholfogyasztás csökkentése
• Stressz kerülése
• Helyi kezelések
• Kozmetikai kezelések

Helyreállíthatók az öregedés következtében kialakuló elváltozások? IGEN! ez a kezelés
Számos, egymással kombináltan is alkalmazható eljárás áll a bőrgyógyászok rendelkezésére.
• Lézer kezelések
• Botox kezelés
• Ráncfeltöltés
• Finomszálas kontúr kezelés
• Dermaroller kezelés
• Kémiai hámlasztás
• Rádiófrekvenciás eljárások
• IPL
• Plasztikai sebészeti módszerek