Menü
Bőrünkről
A bőr öregedése
Betegségek

Beavatkozások
A honlap az Új Magyarország Fejlesztési Terv segítségével valósult meg.
Laser-Derm Kft.
7632 Pécs, Kertváros u. 58. 3a.
Pécsi Törvényszék Cégbírósága
Cg. 02-09-079656
© Minden jog fenntartva
Jogi közlemény
Utolsó frissítés: 2021. március 23.
Látogatók száma: 1003624


A karikás szem kezelése
2019. december 19.

A karikás szem kezelése

A karikás szem kialakulása
Fiatalokban az orca és az alsó szemhéj folyamatosan és lekerekítetten megy át egymásba. Ez frissességet ad az arcnak és a fiatalság egyik jele. Az öregedés során a szemüreg alsó szélét alkotó csont tömege valamint a felületes és a mély zsírpárnák mennyisége csökken. Emiatt a belső szemzugtól a külső szemzugig terjedő redő alakul ki. A redő árnyékoló hatású, ami sötét karikaként látható és emiatt karikás szemnek nevezzük.

A karikás szem miatt az arc fáradtnak tűnik, és a páciensek a koruknál idősebbnek látszanak.


A szem alatti sötét karikák eltüntetése ma már műtét nélkül, feltöltéssel is lehetséges.

Kinek és mikor ajánljuk a belső szemzug feltöltést?
• az alsó szemhéj belső és/vagy külső részének árkoltsága
• a szem alatti sötét karikák

Hogyan végezzük a karikás szem műtét nélküli megfiatalítását?
A karikás szem megfiatalítása hialuronsavat, az irhát megújító aminosavakat, antioxidánsokat, nyomelemeket és lidocaint tartalmazó különleges feltöltőanyaggal történik. A lágy, viszkózus gél jól illeszkedik a környező szövetekhez. A hagyományos feltöltőanyagokhoz képest kevesebb vizet köt meg, így nem okoz duzzanatot. Beadás előtt ülő helyzetben bejelöljük a feltöltés területét. A töltőanyagot mélyen a kötőszövet és az izom alá, közvetlenül a csonthártya fölé adjuk be, amely így megemeli és elsimítja a redőt. A beadás nem fájdalmas, csak enyhe nyomást lehet érezni a beadás közben, így nem igényel érzéstelenítést. Egy-egy szúrással igen kis mennyiséget adunk be, majd elmasszírozzuk. A beadás időigénye 15-20 perc.

Milyen előnyöket jelent a karikás szem műtét nélküli megfiatalítása?
• gyors
• egyszerű
• műtét nélküli
• azonnali hatású
• hosszú hatástartamú

A feltöltés megváltoztatja a korábbi fáradt és beesett területet, az arc és a szem környéke visszanyeri korábbi frissességét. A beadás eredményeként a redő mélysége és szélessége csökken, az alsó szemhéj sötét karikája világosodik. A teljes eredmény néhány nap múlva alakul ki, amikor a beadás utáni enyhe duzzanat elmúlik. Hatása általában 10-12 hónapig marad meg.

Itt olvashatja a részletes leírást