• dr. Schmelás Attila bőrgyógyász-kozmetológus
 • A ráncok nélküli mosolyért!
 • Ráncfeltöltés a pihent tekintetért, ajakfeltöltés a csábító ajkakért!
 • Fiatalodjon fraxel lézer kezeléssel!
 • Hegek nélkül fraxel lézer kezeléssel!
 • Benőtt köröm műtét a fájdalommentes mozgásért

Magyar oldal English
Menü
Kezelések

Ráncok botox kezelése

Ráncok botox kezelése

Dinamikus (mimikai) ráncok kialakulása
A kor előrehaladtával az arcon ráncok jelennek meg. Kétféle típusú ráncot különítünk el: ezek a statikus és a dinamikus ráncok, de a két típus létrejötte nem különíthető el élesen. A mimikai ráncokat az arcizmok intenzív, gyakori mozgása hozza létre. A szemöldökök közötti függőleges, ún. „haragos ráncok”, a szem környéki szarkalábak, és a homlokon keresztirányban futó ráncok tartoznak ide. Akár 30-40 éves korban is megjelenhetnek olyan pácienseken, akik a mimikájuk során ezeket az izmokat gyakran használják. Ilyenkor a bőr öregedését jelző egyéb elváltozások (pigmentfoltok megjelenése, a bőr rugalmatlanná, fakóvá válása) nem kísérik őket. A mimikai ráncok esetében a botox kezelés a megfelelő eljárás, így átmenetileg megszüntetjük az őket létrehozó izommozgásokat.Magánrendelésünkön mimikai ráncok esetén botox kezelést végzünk
16 éves tapasztalatommal várom Önt

Szebbé tenne a botox kezelés? Tegye fel a következő kérdéseket!

 • Észlelte már Ön, hogy ellazult arc mellett sem tűnnek el a mimikai ráncai?
 • Pislogásnál vannak-e Önnek nyugalomban sem eltűnő szem körül ráncai?
 • Látszanak-e már Önnél a szemöldökök közötti ráncok?
 • Zavarják Önt a homlokon keresztirányban futó mély ráncok?
 • Megjegyezték-e már ismerősei, hogy az Ön arca gondterhelt, feszült?
 • Szeretné Ön, ha arckifejezése kipihentebb, fiatalosabb lenne?

Amennyiben Ön legalább két kérdésre igennel válaszolt, akkor a botox kezelés fiatalosabbá teszi az arcát.

Mely ráncok esetén alkalmazható a botox kezelés?

 • a szemöldökök közötti függőleges ráncok
 • a szem környéki szarkalábak
 • homlokráncok

Melyek a botox kezelés előnyei ráncok esetében?

 • egyszerű, gyors, szinte fájdalmatlan injekciós technika
 • hatása gyorsan kialakul, és hosszú ideig megmarad
 • az arca fiatalosabb, pihentebb lesz, eltűnik a mérges vagy a szomorú tekintet
 • mellékhatás ritkán fordul elő, azok enyhék és gyorsan megszűnnek
 • a botulinum toxin káros hatás visszamaradása nélkül, teljesen lebomlik
 • a több millió botox kezelés tapasztalata alapján az ismételt kezelések is biztonságosak

Hogyan végezzük a botox kezelést ráncok esetén?
A botox kezelés egyszerű, gyors injekciós technikával történik, amely során az anyagot egy igen vékony tűvel, rendkívül kis kellemetlenséget okozva, a ráncokat előidéző izmokba adjuk be.

Hogyan hat a botox kezelés ráncok esetén?
A botulinum toxin az izmokban átmenetileg gátolja az idegvégződések és az izmok közti ingerületátvitelt. Ezáltal átmenetileg ellazítja a ráncokat okozó izmokat, így nem tudják a felettük levő bőrt „összegyűrni”, vagyis ráncokat képezni.

Mit kell tennie ráncok esetén végzett botox kezelés után?
A kezelt területek mimikai izmait a kezelés utáni 2 órában intenzíven használja, hogy az izmok a botulinum toxint felvegyék. A beavatkozást követő 3-4 órában a fejét tartsa függőlegesen, kerülje a fekvést, a lehajlást. A terület erős dörzsölését 12 óráig, míg a kezelt terület szem felé történő masszírozását 48 óráig kerülnie kell. Ne végeztessen kozmetikai kezelést 1 hétig. Ezekkel ugyanis a botulinum toxin más, kezelni nem kívánt területekre kerülhet. Ne napozzon, ne menjen szoláriumozni, kerülje a szaunázást egy hétig, mivel a botulinum toxin hőérzékeny. Közvetlenül a kezelés után a szúrások helyén bőrpír és enyhe duzzanat alakulhat ki. Ritkán előfordulhat 1-2 napig tartó fejfájás, a közeli izmok gyengesége (pl. a felső szemhéjnál), ekkor meg kell várni, amíg spontán visszatér az izomműködés.

Milyen eredményt várhat a ráncok esetén végzett botox kezelés után?
Hatása 2-5 nap után kezdődik és 10-14 nap alatt teljesedik ki. A szarkalábak esetében 3-4 hónapig, a szemöldök közötti ráncok és a homlok ráncok esetében 4-6 hónapig tart a ránctalanság. A felületesebb ráncok teljesen megszüntethetők, a mélyebbek pedig sekélyebbé válnak. Az Ön arca fiatalosabb, pihentebb lesz, eltűnik a mérges vagy a szomorú tekintet. A kezelés csupán a kezelt izmok aktivitását csökkenti, vagyis a természetes mimikához szükséges izmok működése megmarad. Továbbra is tudja érzékeltetni az érzéseit mosolygáskor, mérgelődéskor.

Lehetséges-e és milyen gyakran a botox kezelés ismétlése ráncok esetén?
A botulinum toxin lebomlása miatt helyreáll az ingerületátvitel az idegvégződések és az izmok között, és az izomzat újra képes összehúzódni. Ekkor a kezelés megismételhető, de két kezelés között legalább 3 hónapnak kell eltelnie. Minél többször történik a kezelés, annál tovább tart a hatása, ugyanis amíg nem képződnek ráncok, addig az irhában újratermelődnek a bőr rugalmasságáért felelős kollagén rostok.

Ráncok kombinált kezelése: botox kezelés és hialuronsavval történő ráncfeltöltés.
A botox kezelés jól kombinálható ráncfeltöltéssel a szemöldökök közötti mély, un. „haragos ráncok” esetében. Először botox kezelést alkalmazunk, majd az izmok ellazulása után hialuronsavval történő feltöltéssel emeljük ki a még megmaradt ráncokat.

Mikor nem végzünk ráncok esetén botox kezelést?
Ha Ön allergiás a botulinum toxinra, vagy az injekció bármely egyéb összetevőjére (pl. humán szérum albumin), terhesség alatt. Adása nem ajánlott 18 év alatt és 65 év felett.

Vizsgálati díj: 28 000 Ft

Kezelési díj: orrgyök vagy szarkalábak: 60 000 Ft, orrgyök + szarkalábak: 90 000 Ft

orrgyök + homlok: 90 000 Ft, orrgyök + szarkalábak + homlok: 105 000 Ft