• dr. Schmelás Attila bőrgyógyász-kozmetológus
  • A ráncok nélküli mosolyért!
  • Ráncfeltöltés a pihent tekintetért, ajakfeltöltés a csábító ajkakért!
  • Fiatalodjon fraxel lézer kezeléssel!
  • Hegek nélkül fraxel lézer kezeléssel!
  • Benőtt köröm műtét a fájdalommentes mozgásért

Magyar oldal English
Menü
Kezelések

Stria kezelés fraxel lézerrel

Stria kezelés fraxel lézerrel

Tünetek
A striák a bőrfelszín vörös vagy fehér színű, a környezethez képest kissé besüppedt, széles vonalai. Leggyakrabban a hason, a csípőkön, a melleken, a combokon, a vállakon alakulnak ki. Gyakran jelennek meg terhesség alatt, gyors hízáskor vagy fogyáskor, pubertáskorban a bőr nagymértékű és gyors nyúlása miatt. Ha kialakulásuk nyilvánvaló ok hiányában történik, akkor mellékvese betegséget kell kizárni. A striában az irha kollagén és rugalmas rostjai károsodnak, emiatt az irha elveszti rugalmasságát és szakad. Az ezután láthatóvá váló, az irhában lévő erek okozzák kezdeti vöröses elszíneződését. Idővel a striák fehérré válnak, amely lebarnuláskor sem változik.
Magánrendelésünkön striák esetén frakcionális lézer kezelést végzünk
14 éves tapasztalatommal várom Önt


Hogyan hat a széndioxid frakcionális lézer kezelés striák esetében?
A stria kezelésre alkalmas esztétikai lézerek között a leghatékonyabb újdonság a frakcionális eljárás, amikor a lézer fénye nagyszámú, különálló oszlopban éri el a bőrt. A széndioxid frakcionális lézer a hám és az irha károsodott sejtjeinek egy részét, cm2–ként 64-144 oszlopban eltávolítja. A kívánt hatás eléréséhez a lézersugár intenzitását is lehet változtatni. Az eltávolított oszlopok közötti ép területekből a hám néhány nap alatt újraépül. A lézer hőhatása új rugalmas és kollagén rostok termelődését váltja ki, az irha tömörebbé, rugalmasabbá válik, amely kifeszesíti a striákat.

Melyek a széndioxid frakcionális lézer kezelés előnyei striák kezelése esetében?

  • Csak néhány napos felépülési időt igényel.
  • Nem kell számolnia a kezelt terület halványabbá vagy sötétebbé válásával. A kezeléseket ősztől tavaszig végezzük.
  • Ha a stria nem kifejezett, akkor 1 kezeléstől is jól látható javulásra számíthat.
  • A frakcionális lézer kezelés 4 hetes szünetekkel, 2-4 alkalommal történő elvégzésével kíméletesen és biztonságosan cserélődik ki a teljes hám és épül fel az új, rugalmas kötőszövet.
  • A bőr már 1 hét után látványosan megújul: az újraképződött hám révén a bőr puhább, rugalmasabb lesz. A teljes eredmény a kezelést követő 3-6 hónap során alakul ki. Ennyi idő alatt zajlik le az irhában az új kollagén rostok termelődése, amelyek alulról feltöltik a striákat, elsimítják a felszíni egyenetlenségeket.

Mit kell tennie striák széndioxid frakcionális lézer kezelése előtt?
A kezelés előtt 2 hétig kerülje az erős napfényt és ne szoláriumozzon.

Hogyan végezzük striák széndioxid frakcionális lézer kezelését?
A kezelést általában érzéstelenítés nélkül tudjuk elvégezni, amely csupán szurkáló, csípő érzést vált ki, fájdalmat nem okoz, utána 1-3 óráig égő érzés fordulhat elő. A beavatkozás a kezelt terület méretétől függően 20-60 percet vesz igénybe.

Mit kell tennie striák széndioxid frakcionális lézer kezelése után?
A frakcionális lézer kezelés sebképződéssel nem jár. A kezelést követően a bőr megduzzad és kipirosodik. A duzzanat 1 napon belül, míg a bőrpír néhány napon belül elmúlik, a 2. naptól néhány napig pontszerű hámlás történik. Ebben az időszakban Önnek speciális kenőcsöt kell használnia. A kezelt terület napfény, illetve szoláriumozás hatására a környezeténél jobban lebarnulhat, ezért bőrtípusának megfelelő, de minimum 30-as faktorszámú fényvédőt használjon 3 hónapig. A napozást és a szoláriumozást kerülje ezalatt.

Milyen kellemetlenségeket tapasztalhat striák széndioxid frakcionális lézer kezelése után?
Bár a striák széndioxid frakcionális lézerrel történő kezelése biztonságos eljárás, de a javasolt sebkezelés betartása alapvető a szövődmények elkerülése érdekében. Lehetséges ritka szövődmények: pontszerű vérzés és elhúzódó bőrpír.

Mikor nem végzünk széndioxid frakcionális lézer kezelést striák esetén?
Terhesség, szoptatás, fényérzékenység, irreális elvárások esetén, olyan páciensnél, aki nem tudja elkerüli a direkt napozást.

Viszgálati díj: 28 000 Ft

Kezelési dj: árat a vizsgálat alapján tudunk mondani