• dr. Schmelás Attila bőrgyógyász-kozmetológus
 • A ráncok nélküli mosolyért!
 • Ráncfeltöltés a pihent tekintetért, ajakfeltöltés a csábító ajkakért!
 • Fiatalodjon fraxel lézer kezeléssel!
 • Hegek nélkül fraxel lézer kezeléssel!
 • Benőtt köröm műtét a fájdalommentes mozgásért

Tisztelt pácienseim!
A magánrendelésemet természetesen változatlanul folytatom.
Kizárólag magánrendelést folytatok, nem érint az állami egészségügyi rendszer átalakítása.
Magyar oldal English
Menü
Kezelések

Arcfiatalítás, bőrfiatalítás, ránctalanítás frakcionális lézer kezeléssel

Arcfiatalítás, bőrfiatalítás, ránctalanítás frakcionális lézer kezeléssel

Korunk előrehaladtával az arcon, a nyakon, a dekoltázsban, a kézfejeken ráncok és pigmentfoltok jelennek meg, a bőr fakóvá, rugalmatlanná válik. Kialakulásuk hátterében a napfény, a dohányzás, valamint örökletes tényezők játszanak szerepet. A ráncoknak két típusa van, de a két típus létrejötte nem különíthető el élesen. A szem környéki szarkalábak, homlokráncok a mimikai vagy dinamikus ráncok. Az arcizmok mozgása hozza létre őket, már 30-40 éves korban is megjelenhetnek.
A másik típust a korral egyre jobban mélyülő statikus ráncok jelentik: az orrszárnyaktól az ajakzugig húzódó (nasolabiális) ránc, a felső ajak körüli „dohányzacskó” ráncok. A szemöldökök közötti függőleges ráncok (az ún. „haragos” ráncok) kialakításában mindkét tényező szerepel.
Az időskori pigmentfolt az arcon, nyakon, alkarokon, kézháton látható, néha nagyszámú, 2-10 mm átmérőjű, színét a napfény hatására sem nem változtató barna folt. Általában 45-50 éves kor elérése után jelennek meg az évek során elszenvedett napfényártalom következtében.

Az arcfiatalítás ill. a bőrfiatalítás (nyakon, alkaron, kézháton) nem csak a ráncokat és a pigmentfoltokat, hanem a bőr teljes felületét és az irhát is egybefüggően érinti.

Magánrendelésünkön arc- illetve bőrfiatalítást, ránctalanítást széndioxid frakcionális lézerrel végzünk
11 éves tapasztalatommal várom Önt


Hogyan hat a széndioxid frakcionális lézer kezelés arcfiatalítás illetve bőrfiatalítás esetében?
Az arcfiatalító esztétikai lézerek leghatékonyabb újdonsága a frakcionális eljárás, amikor a lézer fénye nagyszámú, különálló oszlopban éri el a bőrt. A széndioxid frakcionális lézer a hám és az irha elöregedett sejtjeinek egy részét, cm2–ként 64-144 oszlopban eltávolítja. A kívánt hatás eléréséhez a lézersugár intenzitását is lehet változtatni. Az eltávolított oszlopok közötti ép területekből a hám néhány nap alatt újraépül. A lézer hőhatása új rugalmas és kollagén rostok termelődését váltja ki, az irha tömörebbé, rugalmasabbá válik. A frakcionális lézer alkalmazásával nem csak enyhe és közepes fokú ráncokat, valamint az időskori pigmentfoltokat tudjuk eltávolítani, hanem az arc, a nyak, a dekoltázs illetve a kézhát fiatalabbá, egységessé válik.

Melyek a széndioxid frakcionális lézer kezelés előnyei arcfiatalítás illetve bőrfiatalítás esetén?

 • Csak néhány napos felépülési időt igényel. A korábbi módszerekhez képest a frakcionális eljárás sokkal kíméletesebb, biztonságosabb, de azonos hatékonyságú.
 • Nem kell számolnia a kezelt terület halványabbá vagy sötétebbé válásával. A kezeléseket ősztől tavaszig végezzük.
 • Ha a ráncosodás és fénykárosodás enyhe, akkor 1 kezeléstől is jól látható javulásra számíthat.
 • A frakcionális lézer kezelés 4 hetes szünetekkel, 2-4 alkalommal történő elvégzésével kíméletesen és biztonságosan cserélődik ki a teljes hám és épül fel az új, rugalmas kötőszövet.
 • Biztonságossága miatt alkalmazható a teljes arcon vagy csak egyes területein (pl. szem körül), a nyakon, a dekoltázsban, a kézháton is.
 • A bőr már 1 hét után látványosan fiatalabbá válik: az újraképződött hám révén a bőr puhább, simább lesz. A finom ráncok és egyenetlenségek eltűnnek, színe egységessé válik. A teljes eredmény a kezelést követő 3-6 hónap során alakul ki. Ennyi idő alatt zajlik le az irhában az új kollagén rostok termelődése, amelyek alulról feltöltik a ráncokat, elsimítják a felszíni egyenetlenségeket.
 • A módszer kombinálható ráncfeltöltéssel vagy botox kezeléssel.

Mit kell tennie széndioxid frakcionális lézerrel végzett arcfiatalítás illetve bőrfiatalítás előtt?
Ha Önnek gyakran van herpesze, akkor ennek megelőzésére gyógyszerszedés szükséges. A kezelés előtt 2 hétig kerülje az erős napfényt és ne szoláriumozzon.

Hogyan végezzük az arcfiatalítást illetve bőrfiatalítást széndioxid frakcionális lézerrel?
Kenőccsel történő helyi érzéstelenítés után végezzük a kezelést. A kezelés csupán szurkáló, csípő érzést vált ki, fájdalmat nem okoz, utána 1-3 óráig égő érzés fordulhat elő. A beavatkozás teljes arc esetén 60 percet vesz igénybe.

Mit szükséges tennie széndioxid frakcionális lézerrel végzett arcfiatalítás illetve bőrfiatalítás után?
A frakcionális lézer kezelés sebképződéssel nem jár. A kezelést követően a bőr megduzzad és kipirosodik. A duzzanat 1 napon belül, míg a bőrpír néhány napon belül elmúlik, a 2. naptól néhány napig pontszerű hámlás történik. Ebben az időszakban Önnek speciális kenőcsöt kell használnia. A kezelt terület napfény, illetve szoláriumozás hatására a környezeténél jobban lebarnulhat, ezért bőrtípusának megfelelő, de minimum 30-as faktorszámú fényvédőt használjon 3 hónapig. A napozást és a szoláriumozást kerülje ezalatt.

Milyen szövődményeket tapasztalhat széndioxid frakcionális lézerrel végzett arcfiatalítás illetve bőrfiatalítás után?
A széndioxid frakcionális lézerrel történő arcfiatalítás illetve bőrfiatalítás biztonságos eljárás, de a javasolt sebkezelés betartása alapvető a szövődmények elkerülése érdekében. Lehetséges ritka szövődmények: pontszerű vérzés és elhúzódó bőrpír.

Mennyi ideig tart a széndioxid frakcionális lézer kezelés hatása arcfiatalítás illetve bőrfiatalítás esetén?
A hatása néhány évig marad meg, de a hatástartam természetesen egyénenként változó, amelyet napozási és szoláriumozási szokások, valamint a dohányzás is befolyásol. A kezelés ismétlése az Ön egyéni igényeinek megfelelően történik.

Mikor nem végzünk arcfiatalítást illetve bőrfiatalítást széndioxid frakcionális lézerrel?
Terhesség, szoptatás, fényérzékenység, irreális elvárások esetén, olyan páciensnél, aki nem tudja elkerüli a direkt napozást.

Vizsgálati díj: 20 000 Ft

Műtéti díj: teljes arc: 140 000 Ft, alsó és felső szemhéj feszesítés: 80 000 Ft