• dr. Schmelás Attila bőrgyógyász-kozmetológus
 • A ráncok nélküli mosolyért!
 • Ráncfeltöltés a pihent tekintetért, ajakfeltöltés a csábító ajkakért!
 • Fiatalodjon fraxel lézer kezeléssel!
 • Hegek nélkül fraxel lézer kezeléssel!
 • Benőtt köröm műtét a fájdalommentes mozgásért

Magyar oldal English
Menü
Kezelések

Arcfiatalítás, bőrfiatalítás, ránctalanítás frakcionális lézer kezeléssel

Arcfiatalítás, bőrfiatalítás, ránctalanítás frakcionális lézer kezeléssel

Korunk előrehaladtával az arcon, a nyakon, a dekoltázsban, a kézfejeken ráncok és pigmentfoltok jelennek meg, a bőr fakóvá, rugalmatlanná válik. Kialakulásuk hátterében a napfény, a dohányzás, valamint örökletes tényezők játszanak szerepet. A ráncoknak két típusa van, de a két típus létrejötte nem különíthető el élesen. A szem környéki szarkalábak, homlokráncok a mimikai vagy dinamikus ráncok. Az arcizmok mozgása hozza létre őket, már 30-40 éves korban is megjelenhetnek.
A másik típust a korral egyre jobban mélyülő statikus ráncok jelentik: az orrszárnyaktól az ajakzugig húzódó (nasolabiális) ránc, a felső ajak körüli „dohányzacskó” ráncok. A szemöldökök közötti függőleges ráncok (az ún. „haragos” ráncok) kialakításában mindkét tényező szerepel.
Az időskori pigmentfolt az arcon, nyakon, alkarokon, kézháton látható, néha nagyszámú, 2-10 mm átmérőjű, színét a napfény hatására sem nem változtató barna folt. Általában 45-50 éves kor elérése után jelennek meg az évek során elszenvedett napfényártalom következtében.

Az arcfiatalítás ill. a bőrfiatalítás (nyakon, alkaron, kézháton) nem csak a ráncokat és a pigmentfoltokat, hanem a bőr teljes felületét és az irhát is egybefüggően érinti.

Magánrendelésünkön arc- illetve bőrfiatalítást, ránctalanítást széndioxid frakcionális lézerrel végzünk
14 éves tapasztalatommal várom Önt


Hogyan hat a széndioxid frakcionális lézer kezelés arcfiatalítás illetve bőrfiatalítás esetében?
Az arcfiatalító esztétikai lézerek leghatékonyabb újdonsága a frakcionális eljárás, amikor a lézer fénye nagyszámú, különálló oszlopban éri el a bőrt. A széndioxid frakcionális lézer a hám és az irha elöregedett sejtjeinek egy részét, cm2–ként 64-144 oszlopban eltávolítja. A kívánt hatás eléréséhez a lézersugár intenzitását is lehet változtatni. Az eltávolított oszlopok közötti ép területekből a hám néhány nap alatt újraépül. A lézer hőhatása új rugalmas és kollagén rostok termelődését váltja ki, az irha tömörebbé, rugalmasabbá válik. A frakcionális lézer alkalmazásával nem csak enyhe és közepes fokú ráncokat, valamint az időskori pigmentfoltokat tudjuk eltávolítani, hanem az arc, a nyak, a dekoltázs illetve a kézhát fiatalabbá, egységessé válik.

Melyek a széndioxid frakcionális lézer kezelés előnyei arcfiatalítás illetve bőrfiatalítás esetén?

 • Csak néhány napos felépülési időt igényel. A korábbi módszerekhez képest a frakcionális eljárás sokkal kíméletesebb, biztonságosabb, de azonos hatékonyságú.
 • Nem kell számolnia a kezelt terület halványabbá vagy sötétebbé válásával. A kezeléseket ősztől tavaszig végezzük.
 • Ha a ráncosodás és fénykárosodás enyhe, akkor 1 kezeléstől is jól látható javulásra számíthat.
 • A frakcionális lézer kezelés 4 hetes szünetekkel, 2-4 alkalommal történő elvégzésével kíméletesen és biztonságosan cserélődik ki a teljes hám és épül fel az új, rugalmas kötőszövet.
 • Biztonságossága miatt alkalmazható a teljes arcon vagy csak egyes területein (pl. szem körül), a nyakon, a dekoltázsban, a kézháton is.
 • A bőr már 1 hét után látványosan fiatalabbá válik: az újraképződött hám révén a bőr puhább, simább lesz. A finom ráncok és egyenetlenségek eltűnnek, színe egységessé válik. A teljes eredmény a kezelést követő 3-6 hónap során alakul ki. Ennyi idő alatt zajlik le az irhában az új kollagén rostok termelődése, amelyek alulról feltöltik a ráncokat, elsimítják a felszíni egyenetlenségeket.
 • A módszer kombinálható ráncfeltöltéssel vagy botox kezeléssel.

Mit kell tennie széndioxid frakcionális lézerrel végzett arcfiatalítás illetve bőrfiatalítás előtt?
Ha Önnek gyakran van herpesze, akkor ennek megelőzésére gyógyszerszedés szükséges. A kezelés előtt 2 hétig kerülje az erős napfényt és ne szoláriumozzon.

Hogyan végezzük az arcfiatalítást illetve bőrfiatalítást széndioxid frakcionális lézerrel?
Kenőccsel történő helyi érzéstelenítés után végezzük a kezelést. A kezelés csupán szurkáló, csípő érzést vált ki, fájdalmat nem okoz, utána 1-3 óráig égő érzés fordulhat elő. A beavatkozás teljes arc esetén 60 percet vesz igénybe.

Mit szükséges tennie széndioxid frakcionális lézerrel végzett arcfiatalítás illetve bőrfiatalítás után?
A frakcionális lézer kezelés sebképződéssel nem jár. A kezelést követően a bőr megduzzad és kipirosodik. A duzzanat 1 napon belül, míg a bőrpír néhány napon belül elmúlik, a 2. naptól néhány napig pontszerű hámlás történik. Ebben az időszakban Önnek speciális kenőcsöt kell használnia. A kezelt terület napfény, illetve szoláriumozás hatására a környezeténél jobban lebarnulhat, ezért bőrtípusának megfelelő, de minimum 30-as faktorszámú fényvédőt használjon 3 hónapig. A napozást és a szoláriumozást kerülje ezalatt.

Milyen kellemetlenségeket tapasztalhat széndioxid frakcionális lézerrel végzett arcfiatalítás illetve bőrfiatalítás után?
A széndioxid frakcionális lézerrel történő arcfiatalítás illetve bőrfiatalítás biztonságos eljárás, de a javasolt sebkezelés betartása alapvető a szövődmények elkerülése érdekében. Lehetséges ritka szövődmények: pontszerű vérzés és elhúzódó bőrpír.

Mennyi ideig tart a széndioxid frakcionális lézer kezelés hatása arcfiatalítás illetve bőrfiatalítás esetén?
A hatása néhány évig marad meg, de a hatástartam természetesen egyénenként változó, amelyet napozási és szoláriumozási szokások, valamint a dohányzás is befolyásol. A kezelés ismétlése az Ön egyéni igényeinek megfelelően történik.

Mikor nem végzünk arcfiatalítást illetve bőrfiatalítást széndioxid frakcionális lézerrel?
Terhesség, szoptatás, fényérzékenység, irreális elvárások esetén, olyan páciensnél, aki nem tudja elkerüli a direkt napozást.

Vizsgálati díj: 28 000 Ft

Műtéti díj: teljes arc: 150 000 Ft, alsó és felső szemhéj feszesítés: 80 000 Ft