• dr. Schmelás Attila bőrgyógyász-kozmetológus
 • A ráncok nélküli mosolyért!
 • Ráncfeltöltés a pihent tekintetért, ajakfeltöltés a csábító ajkakért!
 • Fiatalodjon fraxel lézer kezeléssel!
 • Hegek nélkül fraxel lézer kezeléssel!
 • Benőtt köröm műtét a fájdalommentes mozgásért

Magyar oldal English
Menü
Kezelések

EJAL 40 kezelés

EJAL 40 kezelés

Az öregedés folyamata a hialuronsav mennyiségének természetes csökkenésével jár. A bőr megjelenése az öregedés nyilvánvaló jele, amelynek egyik fő jellemzője az extracelluláris mátrix és a kollagén rostok töredezettsége. Ezek a károsodások felelősek a bőr szerkezeti épségének elvesztéséért és az irhát kialakító fibroblaszt funkciók gyengüléséért. Ennek következében a bőr elveszíti feszességét, rugalmasságát, hidratáltságát, és megjelennek az öregedés első jelei. Kezdetben finom ráncok jelennek meg, amelyek fokozatosan mélyebbé válnak, csökken a bőr feszessége, hidratáltsága, lazává válik és elveszíti a fényét. Hialuronsavval végzett kezelések optimális mikrokörnyezetet teremtenek a bőrben, mely serkenti a fibroblasztok kollagén és rugalmas rost termelését, a hámsejtek működését, valamint az ér újraképződést. Mindezek jelentős javulást eredményeznek az öregedő bőr egészségében és megjelenésében.

Mit tartalmaz és hogyan hat az EJAL 40?
EJAL 40 a legújabb generációs, közepes molekulasúlyú, 40 mg/2 ml koncentrációjú hialuronsavat tartalmazó biorevitalizációs készítmény. Egy fecskendő 2 ml gélt tartalmaz. Az EJAL 40 helyreállítja a bőr hialuronsav szintjét, így ellensúlyozza az öregedési folyamatból adódó természetes csökkenését. Hatására fokozódik a fibroblasztok aktivitása, amely az irha kollagén, rugalmas rost és hialuronsav tartalmának növekedéséhez vezet. Újrastrukturálja, megújítja a dehidratált, az öregedés és a napsugárzás következtében károsodott bőrt. Az EJAL 40 kezelés nem ráncfeltöltési eljárás (erre a célra változatlanul ott van a klasszikus ráncfeltöltés), hanem a kezelt terület bőrének helyreállítását (remodelling) elérő biostimuláló eljárás.

Kinek ajánljuk az EJAL 40 kezelést?
Elsősorban azoknak a pácienseinknek, akik gyors és látványos hatású kezeléssel szeretnének javítani bőrük minőségén, hidratáltságán, finom ráncaikon. Fiatalokban az öregedés folyamatának lassítása érdekében, megelőző céllal történik az alkalmazása. Idősebbekben a helyreállítás, vagyis a már kialakult elváltozások kezelése a cél, mivel kifejezetten alkalmas az öregedő, rugalmasságát vesztett, fénykárosodott bőr kezelésére. Alkalmazásában nincs életkori limit, de 60 éves kor fölött, akiknél már kifejezett változások vannak, szükséges lehet a kombinálása egyéb bőrfiatalító kezelésekkel.

Mely területeken alkalmazható az EJAL 40 kezelés?
Leggyakrabban az arc és a nyak területén alkalmazzuk.

Milyen hatásai vannak az EJAL 40 kezelésnek?
Az EJAL 40 alkalmazásával természetes hatású, üde és friss arcbőrt érhetünk el, a vonások és kisebb ráncok kisimulnak, a bőr hidratálttá és rugalmassá válik, feszesebb lesz, valamint emelő hatásának köszönhetően visszaállítja az arckontúrt.

Melyek az EJAL 40 kezelés előnyei?

 • Fájdalommentes
 • Mellékhatás mentes
 • Nincs lábadozási idő
 • Gyors, tartós és természetes hatású
 • Oldalanként mindössze 4 szúrással jár
 • Kombinálható egyéb arcfiatalító kezelésekkel

Mit szükséges tennie az EJAL 40 kezelés előtt?
Mivel a szúrások helyén bevérzés alakulhat ki, ezért kezelés előtt legalább egy napig kerülnie kell a következő gyógyszerek szedését: vérhígítók, gyulladás és fájdalomcsillapítók, multivitaminok, E-vitamin.

Hogyan végezzük az EJAL 40 kezelést?
Arcon oldalanként, egy-egy szúráspontba, egy nagyon vékony tűvel 0,2 ml EJAL 40-t adunk be. A kezelés minimális fájdalmat okoz, érzéstelenítés szükségtelen. A technika minimalizálja a bevérzés kockázatát és optimalizálja a hatékonyságot. A kezelt területet nem szükséges masszírozni, mert a nyirokkeringéssel szétterjed a bőrben. A nyakon hasonló módon alkalmazzuk. A kezelés teljes időtartama 20 perc.

Mit kell tennie az EJAL 40 kezelés után?
Az EJAL 40 kezelés ritkán okoz kellemetlenséget. A kezelés után kis duzzanat alakul ki a szúrások helyén, amely természetes és 1-2 nap alatt felszívódik. Bevérzés ritkán fordul elő. A kezelést követő 12 órában kerülje az alkohol fogyasztást, az erős arcmimikát. Két napig ne végezzen intenzív testedzést. Két hétig kerülje az erős napfényt, a szoláriumozást, a szaunázást, a hideget, hámlasztó termékek-, bőrradír-, magas retinol tartalmú kozmetikumok használatát.

Milyen eredményt várhat az EJAL 40 kezelés után?
Egyedi összetételének és rendkívül magas hialuronsav koncentrációjának köszönhetően az EJAL 40 hatóanyaga a beadása után a nyirokkeringés révén azonnal elkezd szétterjedni az irhában. Az eredmények már néhány nap után láthatóak, természetes hatásúak, a kezelt terület látványos megújulást mutat. A teljes hatás 4-6 hét alatt alakul ki, mivel ennyi idő szükséges ahhoz, hogy az EJAL 40 átjárja az irhát és beindítsa a kollagén és rugalmas rost valamint a bőr saját hialuronsav termelését.

Milyen kezelésekkel kombinálható az EJAL 40 kezelés?
Az eljárás önmagában is használható, de az öregedés kifejezett jelei esetén kombinálható botox-kezeléssel, ráncfeltöltéssel, finomszálas kontúr kezeléssel, MINT™ vektor lift kezeléssel, fraxel lézer kezeléssel.

Szükséges-e és milyen gyakran az EJAL 40 kezelés ismétlése?
A protokoll szerint 3 kezelés javasolt, az első kettő között egy hónap, majd a harmadik előtt két hónap szünettel. A kezeléssorozat elvégzése évente kétszer javasolt.

Mikor nem végzünk EJAL 40 kezelést?
Terhesség, szoptatás, lázas állapot, herpesz, bőrgyulladás.

Vizsgálati díj: 28 000 Ft

1 ampulla: 90 000 Ft